Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση μικρού εγκαύματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το πώς πρέπει κάποιος να ενεργήσει σε περίπτωση που πάθει ένα μικρό έγκαυμα.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα μας ανακουφίσουν σε περίπτωση μικρής κλίμακας έγκαυμα είναι να ενεργήσουμε πολύ πολύ γρήγορα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

-Χρησιμοποιήστε δροσερό (λίγο πιο κρύο από τη θερμοκρασία δωματίου) τρεχούμενο νερό για 10 έως 15 λεπτά ή έως ότου ο πόνος υποχωρήσει. Μια δροσερό, καθαρή, υγρή πετσέτα λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά προσφέροντας την ανακούφιση που εκείνη τη στιγμή έχουμε ανάγκη.

-Επειδή το κάψιμο μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, αφαιρέστε αμέσως τα σφιχτά αντικείμενα, όπως τα δαχτυλίδια ή τα ρούχα, από την καμένη περιοχή.

-Αν σχηματιστεί φουσκάλα, μην επιχειρήσετε να την σπάσετε. Εάν παρόλα αυτά σπάσει μόνη της, πλύνετε την περιοχή με ένα ήπιο σαπούνι και νερό. Απλώστε μια αντιβιοτική αλοιφή και στη συνέχεια καλύψτε το σημείο με έναν επίδεσμο ή γάζα.

-Μια ενυδατική κρέμα, π.χ. ζελέ αλόης βέρα ή κάποιο άλλο προϊόν ενυδάτωσης και ανακούφισης από τον πόνο, θα βοηθήσει σημαντικά. Η τακτική της επάλειψης με βούτυρο είναι λανθασμένη γιατί αφενός το βούτυρο διατηρεί τη θερμότητα, αφετέρου μπορεί να προκάλεσει μόλυνση.

-Ένα παυσίπονο που θα πάρετε από το φαρμακείο και που δεν απαιτεί ιατρική συνταγή, επίσης μπορεί να είναι ευεργετική και να απαλύνει τον πόνο.

Θα πρέπει να δείτε τον γιατρό σας

-Αν στην περιοχή εμφανιστούν μεγάλες φουσκάλες ή δείτε πως η εικόνα που παρουσιάζει το έγκαυμα χειροτερεύει.

-Αν το έγκαυμα καλύπτει μεγάλη περιοχή του σώματος.

-Αν η περιοχή κοκκινίσει έντονα, εμφανίσει οίδημα ή πύον.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.