Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκαίνια στις 4 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται το 2014 από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και το ομώνυμο ίδρυμα εκδίδει προς τιμή της το λεύκωμα ««Μελίνα».

Με αφορμή το λεύκωμα και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζεται στις 4 Μαρτίου στις 20:00 στο Μουσείο φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας.

H έκθεση, όπως και το λεύκωμα, αναδεικνύουν τη λαμπερή της προσωπικότητα και το διεθνούς εμβέλειας έργο της: την πορεία της στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την πολιτική, τις προσωπικές της στιγμές, το πάθος με το οποίο αγωνίστηκε για τον πολιτισμό και την Ελλάδα.


Φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη

Στην έκθεση το πλούσιο φωτογραφικό υλικό πλαισιώνεται με προβολές που αναφέρονται στην καλλιτεχνική και πολιτική σταδιοδρομία της Μελίνας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται το «καμαρίνι της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη» από τις συλλογές του Θεατρικού Μουσείου.

Την ημέρα των εγκαινίων θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή τα Θεατρικά Βραβεία Μελίνα Μερκούρη, ενώ θα προηγηθεί ένα μέρος ένα μέρος της παράστασης «2013 Μελίνα Μ» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Επιμέλεια έκθεσης: Μανουέλα Παυλίδη

Σχεδιασμός: Λίλη Πεζανού

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.