Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πιέζουν για αμοιβές από την πίσω πόρτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ισχυρές πιέσεις να πληρώσουν το 25% του μισθού που κόπηκε από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέσω του...Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, δέχονται το τελευταίο διάστημα οι Αρχές του Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», αρκετοί από τους περίπου 350 διοικητικούς υπαλλήλους του Πολυτεχνείου που βγήκαν πριν από λίγους μήνες σε διαθεσιμότητα έχουν επιστρέψει στο Ίδρυμα από την «πίσω πόρτα», προσφέροντας εθελοντική εργασία, καθώς οι υπηρεσίες του Πολυτεχνείου υπολειτουργούν.

Οι υπεύθυνοι του Ειδικού Λογαριασμού έχουν δεχθεί πολύ ισχυρές πιέσεις από συνδικαλιστές διοικητικούς, οι οποίοι λένε ότι, εφόσον οι υπάλληλοι συνεχίζουν να εργάζονται, πρέπει και να πληρώνονται, ασχέτως αν το κάνουν οικειοθελώς και λαμβάνουν το 75% του μισθού τους (για 8 μήνες), λόγω της διαθεσιμότητας. Καλούν λοιπόν τους υπευθύνους να τους πληρώσουν μέσω του Ειδικού Λογαριασμού, με κονδύλι που οι πληροφορίες ανέβαζαν σε 200.000 ευρώ μηνιαίως.

«ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησαν με τον αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου και υπεύθυνο της Επιτροπής Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού, Γιάννη Αβαριτσιώτη, ο οποίος επιβεβαίωσε μεν ότι το τελευταίο διάστημα δέχθηκε εξουθενωτικές πιέσεις, αλλά πρόσθεσε: «Διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι καμία απόφαση δεν έχει λάβει η Επιτροπή για πληρωμή υπαλλήλων από τον Ειδικό Λογαριασμό με 200.000 ευρώ το μήνα, δεν έχει πληρωθεί κανείς και ούτε πρόκειται να ληφθεί τέτοια απόφαση, εκτός αν υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, Δημήτρη Λαμπράκη, υπάρχει νομικό πλαίσιο, ώστε να πληρωθεί νομίμως κάποιος υπάλληλος σε διαθεσιμότητα: «Προβλέπεται παροχή ιδιωτικού έργου με αμοιβή, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αρκεί να μην απασχοληθεί στην ίδια ακριβώς θέση από την οποία απομακρύνθηκε», λέει.

Προσθέτει μάλιστα ότι η κατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών είναι τόσο άσχημη, μετά τις απομακρύνσεις, ώστε να δικαιολογείται η χρησιμοποίηση με αυτό τον τρόπο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.