Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Απειλούνται με απόλυση 537 εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση με Αρβανιτόπουλο και Μητσοτάκη.

Στις 22 Μαρτίου λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μετά την προκήρυξη των 1.308 θέσεων για τους εκπαιδευτικούς μένουν στον «αέρα» 537 εκπαιδευτικοί που απειλούνται άμεσα με απόλυση σε περίπτωση που δεν δοθούν νέες θέσεις. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και αν δεν προκηρυχθούν νέες θέσεις οι 537 εκπαιδευτικοί θα αποτελέσουν τους πρώτους δημόσιους υπαλλήλους που θα απολυθούν.

Η ΟΛΜΕ ζητά εκτάκτως με επιστολές της συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Παιδείας για να συζητηθεί το όλο θέμα όπως επίσης και με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας εκτός από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα η ΟΛΜΕ ζητά να συζητηθούν και άλλα θέματα όπως:

1. Αξιολόγηση

2. Τράπεζα θεμάτων-Εξετάσεις

3. Διάρκεια σχολικού έτους

4. Προσλήψεις - κενά

Οι επιστολές προς τους κ. Αρβανιτόπουλο και κ. Μητσοτάκη

ΠΡΟΣ:

τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν.
Ζητάμε να πραγματοποιηθεί επείγουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για την οποία άλλωστε είχατε δεσμευτεί ότι θα γίνονταν στα τέλη Ιανουαρίου.
Στη συνάντηση αυτή ζητάμε επίσης να συζητηθούν τα επείγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει όπως αυτά εξαιτίας του σεισμού στην Κεφαλλονιά, αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων και εξετάσεις, διάρκεια σχολικού έτους, προσλήψεις – κενά κ.ά, που αναφέρονται στο πλαίσιο αιτημάτων μας που σας έχουμε αποστείλει με αφορμή την απεργία 7/2/14.

ΠΡΟΣ:

τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυρ. Μητσοτάκη
Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν.
Εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που οργανώνουμε την Παρασκευή 7/2/14.
Σας ζητάμε επείγουσα συνάντηση την ίδια ημέρα το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.