Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαζαν ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» λάδι κατώτερης ποιότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο εισαγγελέας του Τορίνο ξεκίνησε έρευνα σε βάρος επτά μεγάλων εταιρειών.

Έρευνα σε βάρος επτά μεγάλων ιταλικών εταιριών ξεκίνησε ο Ιταλός εισαγγελέας του Τορίνου Ραφαέλε Γκουαρινιέλο: οι εταιρίες Carapelli, Bertolli, Santa Sabina, Coricelli, Sasso, Primadonna και Antica Badia φέρονται να παρουσίαζαν ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο λάδι κατώτερης ποιότητας.

Στην πραγματικότητα, κατά δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο, επρόκειτο απλά για παρθένο ελαιόλαδο, με χαμηλότερης ποιότητας χημικά και φυσικά χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα διευκρινίζει ότι η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από άρθρο του μηνιαίου περιοδικού Test, το οποίο αναφερόταν αναλυτικά στην υπόθεση.

Μετά από ανάλυση είκοσι φιαλών από γνωστές μάρκες ελαιολάδου της Ιταλίας, σε εργαστήριο του ιταλικού δημοσίου (ανήκει στα τελωνεία της χώρας), όπως έγραψε το περιοδικό, προέκυψε ότι εννέα μπουκάλια περιείχαν, απλώς παρθένο λάδι ελιάς, και όχι «εξαιρετικό» παρθένο ελαιόλαδο.

Ακολούθησαν περαιτέρω αναλύσεις της ειδικής ομάδας των καραμπινιέρων που ασχολείται με τις διατροφικές απάτες, και η διεξαγωγή έρευνας σε βάρος των επτά εταιριών.

Η έρευνα δεν αφορά ασφαλώς το ενδεχόμενο πρόκλησης βλάβης στην υγεία καταναλωτών, αλλά τον εμπαιγμό τους: πλήρωναν περίπου 30% περισσότερο από την θεωρούμενη ως δίκαιη τιμή λιανικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.