Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το Βατικανό θα ανακηρύξει Αγία τη Μητέρα Τερέζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Πάπας αναγνώρισε και δεύτερο θαύμα της.

Τον δρόμο προς την αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία άνοιξε ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος αναγνώρισε και δεύτερο θαύμα της.

Το Βατικανό θα ανακηρύξει Αγία τη Μητέρα Τερέζα

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζεται ένα δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στη γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στο να βοηθάει τους φτωχούς στην Ινδία και στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

«Ο Άγιος Πατέρας εξουσιοδότησε τη Συνέλευση για τους Αγίους να θέσει σε ισχύ τα διατάγματα που αφορούν το θαύμα που αποδίδεται στη μεσιτεία της ευλογημένης Τερέζας της Καλκούτας», ανακοίνωσε το Βατικανό.

Πρόκειται για την ανεξήγητη θεραπεία ενός άνδρα που υπέφερε από πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο.

Η ημέρα της ανακήρυξής της σε αγία θα πρέπει να επικυρωθεί από εκκλησιαστικό συμβούλιο, αλλά η ημερομηνία της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου του 2016 δείχνει να είναι σχεδόν βέβαιη: το πρόγραμμα για το Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας που ανακοινώθηκε πριν από εβδομάδες προβλέπει ότι η ημέρα αυτή θα είναι αφιερωμένη στην Μητέρα Τερέζα στη Ρώμη.

Η γεννηθείσα το 1910 από μια αλβανική οικογένεια της ΠΓΔΜ, η Μητέρα Τερέζα αναχώρησε σε ηλικία 18 ετών για ιεραποστολή στην Ινδία και αφιέρωσε τη ζωή της «στους φτωχότερους από τους φτωχούς», στους ασθενείς και στους ετοιμοθάνατους, αρχικά στην Καλκούτα και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 1950 ίδρυσε τους Ιεραποστόλους της Φιλανθρωπίας, ενώ το 1979 τής απονεμήθηκε σε αναγνώριση της προσφοράς της το Νόμπελ Ειρήνης. Πέθανε το 1997 στην Καλκούτα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.