Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Απατεώνες βάλανε στο μάτι τους χασάπηδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τηλεφώνημα για τον έλεγχο του ΕΦΕΤ και το δωράκι στις κοπέλες.

Να προετοιμαστούν να δώσουν τον... οβολό τους γιατί θα περάσει έλεγχος του ΕΦΕΤ, ήταν η προειδοποίηση που δέχθηκαν χθες το πρωί αρκετοί κρεοπώλες της πόλης του Πύργου, από άγνωστο άτομο που τους τηλεφώνησε, επικαλούμενο την ιδιότητα στελέχους του ΕΦΕΤ. Η νέα απόπειρα εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου, μόλις λίγες ημέρες μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Πρωινής για την ηλικιωμένη που έπεσε θύμα και έδωσε 10.000 ευρώ σε έναν άγνωστο, βρήκε μάλλον καλά προετοιμασμένα τα υποψήφια θύματα.

Την ώρα που όλη η Ελλάδα βοά από τις απόπειρες εξαπάτησης πολιτών και επαγγελματιών από επιτήδειους μέσω τηλεφώνου, πολλοί είναι αυτοί που είναι προετοιμασμένοι ώστε να μην την «πατήσουν» όταν το δικό τους τηλέφωνο χτυπήσει και στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας απατεώνας.

Το νέο επεισόδιο του σήριαλ των τηλεφωνικών εξαπατήσεων ξεκίνησε χθες στον Πύργο. Όπως γράφει το ilialive.gr κάποιος επικοινώνησε με αρκετά κρεοπωλεία και ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες τους, πως σήμερα αναμένεται στην πόλη κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, λόγω της εορταστικής περιόδου. Για να μην υπάρξουν λοιπόν «απρόοπτα» και πέσει κάποιο βαρύ πρόστιμο, ο άγνωστος κάλεσε τους κρεοπώλες που επικοινώνησε μαζί τους, να έχουν προετοιμαστεί να δώσουν κάτι στις κοπέλες του ΕΦΕΤ που θα επισκεφθούν το κατάστημά τους για έλεγχο.

Υποψιασμένοι λοιπόν οι επαγγελματίες μετά το πρόσφατο θρασύτατο χτύπημα των απατεώνων στην πόλη, ενημέρωσαν την Αστυνομία, ενώ και τα μέλη του συλλόγου κρεοπωλών επίσης ενημερώθηκαν για να μην βρεθούν μέρες που είναι προ δυσάρεστης έκπληξης.

Σημειώνεται ότι όπως έχει ανακοινώσει ο ΕΦΕΤ εσχάτως παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων αντιποίησης αρχής που αφορούν τον ΕΦΕΤ, με σκοπό την εξαπάτηση των επιχειρήσεων παραγωγής, διάθεσης, εμπορίας τροφίμων, μαζικής εστίασης, κλπ.

Συγκεκριμένα, άτομα άγνωστα στον ΕΦΕΤ, προσποιούμενα τους ελεγκτές ή περιφερειακούς επιθεωρητές του φορέα, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων είτε για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους είτε, χρησιμοποιώντας πλαστές σφραγίδες του ΕΦΕΤ και ψεύτικα ΑΦΜ, για να τους εφοδιάσουν με μπλοκάκια παραπόνων καταναλωτή.

Λόγω της ευρείας διασποράς των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν ανά την επικράτεια, ο ΕΦΕΤ οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για οργανωμένη μορφή εγκλήματος. Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι οι ελεγκτές του κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου ασχολούνται αποκλειστικά με τα εκ του θεσμικού τους πλαισίου προβλεπόμενα και απέχουν από όποια άλλη δραστηριότητα έξω από αυτό. Επίσης, οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ φέρουν πάντοτε την υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου, τις οποίες επιδεικνύουν, όταν προσέρχονται για έλεγχο.

Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή σε όλες τις συναφείς με τα τρόφιμα επιχειρήσεις, ώστε σε περίπτωση που οι προσερχόμενοι δήθεν ελεγκτές του ΕΦΕΤ δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, να προσφεύγουν άμεσα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να καταγγέλλουν το συμβάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.