Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Δωρεάν εργαστήρια παραγωγής ντοκιμαντέρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δήμος Τρίπολης καλεί μαθητευόμενους να φτιάξουν τη δική τους ταινία.
Ο δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την StoryDoc, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε νέους μαθητευόμενους δημιουργούς για την παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στην Τρίπολη, μέσα από το πρόγραμμα «Φτιάξε την δική σου ταινία».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα δράση με στόχο την θεμελίωση ενός θεσμού, που θα ενισχύσει την πολιτιστική ζωή της πόλης και την υποψηφιότητα «Tripolis-Arcadia 2021», ενώ τα ντοκιμαντέρ που θα παραχθούν, θα προβληθούν στο 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Arcadia Screenings τον Δεκέμβριο του 2016.

Η πρόσκληση παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και παρέχεται κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα.

Το πρόγραμμα «Φτιάξε τη δική σου ταινία» θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους τριήμερων σεμιναρίων, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2016.

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές, η επιλογή του θέματος είναι ελεύθερη στο πλαίσιο όμως γενικών αξόνων που για το 2016, ενδεικτικά, είναι η καταγραφή προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου, ρωπογραφίες από την καθημερινή ζωή, ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής και αστικής αρχιτεκτονικής, ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων, καθώς και η ελευθερία και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016, με e-mail στην διεύθυνση: info@storydoc.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.