Έχουν ήδη ξεχωρίσει πριν καν πάρουν το πτυχίο τους.
Το πανεπιστήμιο Στάνφορντ ανήκει στα «καλά αμερικανικά πανεπιστήμια». Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς… ανήκει στην «ελίτ» των αμερικανικών πανεπιστημίων, καθώς θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στις ΗΠΑ.
Φημίζεται για τις εξαιρετικές σπουδές που προσφέρει στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της μηχανικής και αποτελεί ένα «ενεργό κόμβο» ταλαντούχων φοιτητών σε όλους τους τομείς των επιστημών, από τις τέχνες, μέχρι την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα σπουδαία «νέα μυαλά» του αμερικανικού αυτού πανεπιστημίου, που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν πριν καν πάρουν το πτυχίο τους.
Το σχετικό αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Business Insider.
1. Catalin Voss – Εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου - («φουρνιά» αποφοίτων του 2016)
Στα 15 του χρόνια ο Catalin Voss έφτιαξε το No. 1 podcast στο γερμανικό iTunes store. Σύντομα η διαδρομή Χαϊδελβέργη-Σίλικον Βάλεϊ μπήκε σε πολύ τακτική βάση στο πρόγραμμά του, καθώς ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Steve Capps, έναν από τους σχεδιαστές του πρώτου υπολογιστή Apple Macintosh.
Στο πρώτο έτος των σπουδών του είχε ιδρύσει την Sension, μια εταιρεία οπτικής διεπαφής που επιδιώκει να αλλάξει δραματικά τον τρόπο μάθησης. Ο νεαρός Voss και η 8μελής ομάδα του ανέπτυξαν ένα ελαφρύ λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, που μπορούσε να παρακολουθεί και να καταλαβαίνει πολλά σημεία στο πρόσωπο ενός ατόμου.
Ωστόσο, το project με το οποίο έχει παθιαστεί ο ίδιος είναι η εφαρμογή Google Glass της Sension, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να αναγνωρίζει τις εκφράσεις του προσώπου των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές σε νέους που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό αργότερα μέσα στον Οκτώβριο.
2. Clancey Stahr: Κερδίζει επταψήφια εισοδήματα ως συνεργάτης μιας εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου στη Σίλικον Βάλεϊ -(«φουρνιά» αποφοίτων του 2015)
Σε ηλικία 21 ετών ο Clancey Stahr έχει ήδη δύο χρόνια συνεργασίας στο ενεργητικό του με την εταιρεία ZenShin Capital, συμβουλεύοντας startups σε ζητήματα σχεδίασης προϊόντος, επιχειρηματικής στρατηγικής, πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχοντας γενικότερες νομικού είδους συμβουλές. Πρόσφατα έγινε συνεργάτης της εταιρείας, ο τρίτος στη σειρά μετά τους δύο ιδρυτές της.
3. Garima Sharma: Θέλει να βάλει ένα τέλος στους γάμους ανηλίκων στην Ινδία - («φουρνιά» αποφοίτων του 2015)
Το καλοκαίρι που πέρασε η Garima Sharma πήγε να διδάξει ανθρώπινα δικαιώματα σε κορίτσια στην περιοχή Forbesganj της Ινδίας, έχοντας κερδίσει μια υποτροφία από το πανεπιστήμιό της.
4. Jesse Leimgruber: Ιδρυτής μιας πολύ επιτυχημένης startup εταιρείας - («φουρνιά» αποφοίτων του 2016)
Την περασμένη χρονιά ο Jesse Leimgruber ήταν ένας εκ των ιδρυτών του NeoReach, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία βοηθά τους blogger να ανακαλύπτουν νέα προϊόντα που τους αρέσουν και τους βραβεύει με pay-per-click όταν τα μοιράζονται με το κοινό τους.
Παρότι η startup εταιρεία του είναι σχετικά καινούρια, έχει ήδη συγκεντρώσει 1,5 εκατ. δολάρια σε seed round.
5. Jessie Duan: Όνειρό της είναι να ασχοληθούν περισσότερες γυναίκες με τον προγραμματισμό - («φουρνιά» αποφοίτων του 2015)
Όταν πριν από μερικά χρόνια η Jessie Duan πληροφορήθηκε, ότι μόλις το 12% των πτυχίων γύρω από την επιστήμη των υπολογιστών πηγαίνει σε γυναικεία χέρια, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Ίδρυσε την οργάνωση Girls Teaching Girls To Code (GTGTC) για τις μαθήτριες που ενδιαφέρονται να μάθουν την επιστήμη των υπολογιστών πριν μπουν στο πανεπιστήμιο, προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικές αφού εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα και μετά.
6. Kristen Powers: Έκανε ντοκιμαντέρ για τη μάχη της οικογένειάς της με τη νόσο του Huntington - («φουρνιά» αποφοίτων του 2016)
Στην ηλικία των 18 ετών η Kristen Powers είχε νομικά το δικαίωμα να εξεταστεί, για να διαπιστωθεί αν ήταν φορέας του γονιδίου της ασθένειας του Huntington, μιας νευροεκφυλιστικής ασθένειας, η οποία με τον καιρό επηρεάζει την ικανότητα του ασθενή να περπατά, να μιλά και να σκέφτεται. Η Kristen είχε χάσει τη μητέρα της ένα χρόνο πριν από την ασθένεια αυτή και είχε 50% πιθανότητες να την έχει κληρονομήσει.
«Το στίγμα που συνοδεύει αυτή την ασθένεια κάνει τους ανθρώπους να μη μιλάνε εύκολα γι’ αυτή. Πριν από 50 χρόνια οι ασθενείς κλείνονταν σε ψυχιατρικά άσυλα. Είναι πολύ σημαντικό να μάθει περισσότερα ο κόσμος για την ασθένεια αυτή. Αυτό και μόνο θα βοηθήσει όσους υποφέρουν ήδη από αυτή».
Η νεαρή φοιτήτρια κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω μιας εκστρατείας στο Indiegogo πόρους για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Twitch». Μέσα από τις συζητήσεις με ειδικούς και αντίστοιχες οργανώσεις η Kristen μετέφερε την εμπειρία της δικής της οικογένειας.
Η ίδια ανακάλυψε ότι δεν έχει το γονίδιο. Στο μέλλον σχεδιάζει να εργαστεί επάνω στην εξεύρεση μιας θεραπείας για τη νόσο του Huntington.
7. Sanchay Gupta: Βοηθά στη διανομή αχρησιμοποίητων φαρμάκων σε ανθρώπους που δε μπορούν να τα αγοράσουν - («φουρνιά» αποφοίτων του 2015)
Η οργάνωση Supporting Initiatives to Redistribute Unused Medicine (SIRUM) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο έχει αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να συνδέει το πλεόνασμα φαρμάκων με τις κλινικές που το έχουν ανάγκη.
Ο Gupta, βοηθός ερευνητής στο Τμήμα Ιατρικής του Στάνφορντ, κέρδισε την υποτροφία του χάρη στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.