Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης που έκαναν καριέρα κόντρα στα στερεότυπα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πάχη τους τα κάλλη τους.

Σε μια εποχή που το διαχρονικό πρότυπο ομορφιάς χωράει σε μέγεθος small, αυτές οι κυρίες ξεχωρίζουν. Αγαπημένες ηθοποιοί που μας έχουν προσφέρει άπειρες στιγμές γέλιου και παρουσιάστριες που μπαίνουν ή έμπαιναν καθημερινά στο σπίτι μας μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.

Όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, το χιούμορ, αλλά και τον αυτοσαρκασμό, που συχνά γίνεται το όπλο τους απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι τα παραπανίσια κιλά μπορούν να γίνουν αντικείμενο χλευασμού.

Ξεχωρίζουν για το ταλέντο και την προσωπικότητά τους, λένε με χιούμορ «τα πάχη μου τα κάλλη μου» και κατακτούν το κοινό τους, έτσι απλά. Γιατί τι σημασία έχει το περιτύλιγμα, αν δεν υπάρχει περιεχόμενο...


Έλντα Πανοπούλου



Την Έλντα Πανοπούλου την αγαπήσαμε όλοι μέσα από την κωμική τηλεοπτική σειρά του 1990 «Το ρετιρέ». Ο ρόλος της Χαρούλας Πεπονάκη έχει μείνει αξέχαστος. Με έναν χαρακτήρα οξύθυμο, αλλά κατά βάθος καλό, προκαλούσε το γέλιο στους θεατές, που ακόμα και σήμερα θυμούνται την αγανάκτησή της με τα κακώς κείμενα της εποχής και φυσικά τη σχέση αγάπης και μίσους με το Φοίβο, τον καφετζή.

Η επαγγελματική παρουσία της Έλντας Πανοπούλου ήταν διαρκής στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο σε παραγωγές όπως το «Τζένη και Ευανθία», «Ροζ συννεφάκι», «Αν θυμηθείς το όνειρό μου», «Το κόκκινο δωμάτιο», ενώ για δύο χρόνια (1995-1998) παρουσίαζε μαζί με τη Σοφία Βόσσου την ψυχαγωγική εκπομπή «Μεταξύ μας».

Το θέμα των περιττών κιλών ήταν κάτι που πάντα την απασχολούσε, όπως έχει κατά καιρούς υποστηρίξει σε συνεντεύξεις της. Έχει κάνει λόγο για νεύρωση στομάχου που έπαθε από την απόρριψη όταν ήταν μαθήτρια γυμνασίου και ρατσισμό. «Ίσως αυτό να με βοήθησε και να ήταν το στοίχημά μου να κάνω καριέρα ως χοντρή, σατιρίζοντας τα κιλά και τον εαυτό μου» έχει πει.

Τον περασμένο Ιανουάριο εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καρντάσιανς» φανερά αδυνατισμένη, με 30 κιλά μείον!



Βίκυ Σταυροπούλου



Είτε κάνει την ταξιτζού στο τηλεπαιχνίδι «Taxi girl», είτε περιγράφει τις σχέσεις μίσους αγάπης νύφης και πεθεράς στην τηλεοπτική σειρά «7 θανάσιμες πεθερές», είτε εμφανίζεται με καπέλο-κλουβί στο «Κάτω Παρτάλι», είτε απλά είναι η Στέλλα που ερωτεύεται σφόδρα τον Αλέξη Γεωργούλη στο «Είσαι το ταίρι μου» ένα είναι σίγουρο. Ότι η Βίκυ Σταυροπούλου ξέρει κάθε φορά να κάνει τον κόσμο να γελάει, με ρόλους-εκπλήξεις, στους οποίους δεν διστάζει να τσαλακώνει τον εαυτό της.

Φυσικά η παρουσία της είναι διαρκής και στο θέατρο με παραστάσεις όπως «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», «Σ’ αγαπώ, σε λατρεύω, χωρίζουμε», «Δεσποινίς Τζούλια», «Ντόλλυ, η προξενήτρα» κ.ά

Ο αυτοσαρκασμός είναι το όπλο της για τα επιπλέον κιλά της σιλουέτας της. Δηλώνει ότι αισθάνεται καλά όπως είναι, χωρίς κόμπλεξ και με χιούμορ, όπως πάντα, έχει πει στο παρελθόν: «Εννοείται ότι θα ήθελα να ήμουν αλλιώς. 1,75, 50 κιλά, κοκκινομάλλα!», «Για ποια πρότυπα που επιβάλλουν τα media μου λέτε; Εδώ έχει αρχίσει και πέφτει τέτοια πείνα που, σε λίγο καιρό, τις χοντρές θα τις κοιτάνε με μισό μάτι, γιατί θα συμπεραίνουν ότι έχουν και τρώνε!», «Νιώθω απίστευτα σέξι, κάθε μέρα και πιο πολύ. Είναι απίστευτο αυτό που μου συμβαίνει, φοβάμαι πως με ραντίζουν με κάτι!».



Κατερίνα Ζαρίφη



Χαρακτηρίζεται για τον αυταρκασμό της και για το πόσο ακομπλεξάριστη είναι με την εμφάνισή της. Η Κατερίνα Ζαρίφη βγήκε στην showbiz μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τη Νανά Παλαιτσάκη και το Δημήτρη Μάρκο, μέχρι τη στιγμή που ήρθε στο δρόμο της ο Μάκης Πουνέντης και «έδεσαν» αμέσως ως ραδιοφωνικό δίδυμο στο «Ρυθμό 9,49». Πέρασε από τον ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας πρωινάδικο με το Νίκο Μουτσινά και τώρα είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha.

Η Κατερίνα Ζαρίφη έχει δεχτεί πειράγματα για το βάρος της, αλλά όπως έχει πει, κατάφερε και γύρισε τούμπα αυτές τις συμπεριφορές στο σχολείο παίρνοντας το ρόλο του αρχηγού στις παρέες. Παλιότερα, σε συνέντευξή της, έχει πει χαρακτηριστικά για το θέμα του ρατσισμού: «Η σιωπή σου τους κάνει γίγαντες, η φωνή σου φαντάσματα. Μην αφήνετε κανέναν να παίζει με τον ψυχισμό σας».

Τι συμβουλεύει τις γυναίκες που έχουν περιττά κιλά και θέλουν να αποκτήσουν μια κομψή σιλουέτα; Να το κάνουν για τον εαυτό τους και όχι επειδή τους επιβάλλεται από τους άλλους. «Ξέρω άπειρες γυναίκες που έφτιαξαν το σώμα τους αλλά όχι και τη ζωή τους. Γιατί η εικόνα μας διορθώνεται, ο χαρακτήρας όχι» λέει.
Ελένη Καστάνη



Έκανε μόδα την ατάκα «Έλα δεν το πιστεύω» παίζοντας τη Φώφη στην τηλεοπτική σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;». Πολλοί βέβαια τη θυμούνται και ως την ευσυγκίνητη και ιδιαίτερα κουτσομπόλα γραμματέα Βαλεντίνη Μπίστικα στην τηλεοπτική σειρά «Το Δις Εξαμαρτείν» που παιζόταν στους τηλεοπτικούς δέκτες μας από το 1993-1996.

Η Ελένη Καστάνη είναι καθ’ ομολογία από τους πιο καλούς κωμικούς της γενιάς της. Η παρουσία της είναι διαρκής και στον κινηματογράφο με ταινίες όπως το «Safe sex» και «Νήsος», ενώ και στο θέατρο έπαιξε, μεταξύ άλλων, στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη».

Η αγαπημένη ηθοποιός κατάφερε να χάσει 20 κιλά με έναν και μοναδικό τρόπο, όπως είπε με χιούμορ σε τηλεοπτική εκπομπή: «Το έραψα». «Τι είναι 20 κιλά μπροστά στην αιωνιότητα;» είχε αναφέρει χαριτολογώντας επισημαίνοντας ότι κατάφερε να αδυνατίσει με τη βοήθεια ενός διατροφολόγου. «Αυτά που ακούω καμιά φορά ότι τρώνε τα μοντέλα, αυτά τρώω…» είχε πει καλεσμένη στα Καρντάσιανς.



Σοφία Βογιατζάκη



Η Τούλα από το «Είσαι το ταίρι μου» έχει μείνει αξέχαστη για την αγάπη της για το φαγητό και για ατάκες στη δημοφιλή και αξέχαστη σειρά όπως «πρώτα διαλέξαμε catering και μετά το γαμπρό!».

Η Σοφία Βογιατζάκη συνηθίζει να αυτοσαρκάζεται για την εμφάνισή της και τα παραπανίσια κιλά της. «Έχω μια θεϊκή εμφάνιση και έχω χτίσει την καριέρα μου πάνω στο κορμί μου» έχει πει σε συνέντευξή της, συνοδεύοντας τα λεγόμενά της με το χαρακτηριστικό γέλιο της!

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Αμάρτημα της μητρός μου», στις «7 θανάσιμες πεθερές» και σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το «I love Karditsa», ενώ φέτος υπήρξε και μία εκ των παρουσιαστών της εκπομπής «Γυναίκες» μαζί με τη Νόνη Δούνια, την Έλενα Παπαβασιλείου, και τη Δέσποινα Καμπούρη στο E.

Έχει παραδεχτεί ότι ενώ είναι πειθαρχημένη σαν άνθρωπος «με τα κιλά δεν το έχω, τρώω ανεξέλεγκτα». «Η γιαγιά μου έλεγε "τα πάχη μου τα κάλλη μου". Μια χαρά είμαστε, όπως και να 'μαστε και το θέμα είναι τι μυαλά κουβαλάμε, πώς είναι η ψυχή μας, όχι πώς είμαστε εξωτερικά. Εγώ μια χαρά αισθάνομαι και έτσι και με 25 κιλά λιγότερα και σε όλες συνθήκες των κιλών καλά είμαι» έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της.



Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Σε όσες σειρές και αν έχει παίξει («Το αμάρτημα της μητρός μου», «7 θανάσιμες πεθερές», «Ο πόλεμος των Άστρων»), όσες φορές και αν έχει εμφανιστεί στον κινηματογράφο («Μια μέλισσα τον Αύγουστο», «Οξυγόνο», «Νήσος», «Η Λίζα και οι άλλοι»), στην καρδιά όλων υπάρχει μόνο η Ζουμπουλία, ένας από τους πιο αγαπητούς ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης. Η γλυκιά χωριάτισσα από τις Σέρρες προκαλούσε συχνά το γέλιο με τα καμώματά της, της άρεσε να λύνει σταυρόλεξα και να διαβάζει τους βίους Αγίων και πάλευε να προσαρμοστεί στις συνθήκες της πόλης. Η ατάκα της «ιιιιιιιιιι» κάθε φορά που ένιωθε τρόμο έχει μείνει στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών.

Τα έξτρα κιλά στη σιλουέτα της, στο 12 στο σύνολο, τα έχασε μέσα σε πέντε μήνες «γιατί έπρεπε να χαθούν», όπως είχε πει καλεσμένη στην εκπομπή τα Καρντάσιανς. «Ήταν κιλά που τα πήρα γιατί αφέθηκα, δεν έλεγχα τη σκέψη μου και το σώμα μου. Όταν αποφάσισα ότι θέλω να τα χάσω άρχισα να ελέγχω τι κάνω» είχε πει.



Άση Μπίλιου



Το πρόσωπό της είναι συνδεδεμένο με τη θέση που έχουν οι πλανήτες και με τις ζωδιακές προβλέψεις που θα μας φέρουν μια νέα δουλειά ή τον έρωτα της ζωής μας.

Η Άση Μπίλιου, όμως, δεν ξεκίνησε την καριέρα της σαν αστρολόγος. Αφού τελείωσε τη Γαλλική Φιλολογία, δοκίμασε την τύχη της σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως των ΚΛΙΚ, Nitro Radio, τις δημόσιες σχέσεις και τις δισκογραφικές εταιρείες. Το 2005 σπούδασε αστρολογία και απέκτησε τις δικές της στήλες σε περιοδικά όπως το BHMAgazino και το «Άστρα και Όραμα». Και κάπου εκεί έρχεται η τηλεόραση, η συνεργασία της με το Mega και το άνοιγμα του προσωπικού της γραφείου. Σήμερα είναι στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ενώ κάθε Κυριακή παρουσιάζει την αστρολογική εκπομπή «Star System».

Το θέμα των παραπανίσιων κιλών φαίνεται να έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τη γνωστή αστρολόγο. Όπως έχει πει σε παλιότερες συνεντεύξεις της τα πολλά κιλά τα πήρε όταν ξεκίνησε την τηλεόραση και μαζί και το άσθμα, που την ανάγκασε να πάρει κορτιζόνη και να φτάσει σχεδόν τα 150 κιλά. Από το 2002 άρχισε να χάνει κιλά, φτάνοντας συνολικά τα 35, με παραστρατήματα για αρκετά διαστήματα και όπως υποστήριζε «σε ένα άνθρωπο σαν και εμένα τα λίγα κιλά δεν φαίνονται».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.