Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα λειτουργήσει τη φετινή σχολική χρονιά.

Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να λειτουργήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την τρέχουσα σχολική χρονιά, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή μαθητών και εθελοντική παρουσία εκπαιδευτικών.

Είναι η δεύτερη χρονιά υλοποίησης της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης, η οποία να σημειωθεί ότι φέτος αφορά αποκλειστικά μαθητές που φοιτούν στα λύκεια και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα απευθύνονται και στις τρεις τάξεις του λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας λειτούργησαν και εργαστήρια για μαθητές γυμνασίου, περισσότερα από εκατό παιδιά υποστηρίχθηκαν ποιοτικά και δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα.

Σκοπός είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά στη μαθησιακή διαδικασία και οι οικογένειές τους που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε έξοδα διδάκτρων ιδιωτικών φροντιστηρίων, καθώς και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενος κοινωνικός αποκλεισμός.

«Θέλουμε, και προσπαθούμε, να αποτελούμε στο μέτρο του δυνατού στήριγμα σε κάθε οικογένεια που ταλαιπωρείται από τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αγωνιά για να εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή καθημερινότητα, να εξασφαλίζει όλα όσα χρειάζονται και αξίζουν τα παιδιά μας», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά.

Κριτήρια-αιτήσεις για μαθητές
Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά φυσικά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις. Αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής είναι:

1. Βεβαίωση φοίτησης από το λύκειο.

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2013.

5. Θεωρημένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας.

6. Αντίγραφο βεβαίωσης της επιτροπής αναπηρίας.

7. Αντίγραφο τελευταίου αποκόμματος επιδόματος πρόνοιας.
(*)
(*): εάν ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 3 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Πέρυσι 25 εκπαιδευτικοί μετείχαν εθελοντικά, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιώδες νόημα του παιδαγωγικού λειτουργήματος.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί και φέτος το σύνολο των ενδιαφερόμενων μαθητών, με δεδομένες και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ακόμη μια δύσκολη χρονιά, η δημοτική Αρχή απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που τους στάλθηκε από το Γραφείο Παιδείας.


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.