Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

"Έφυγε" ο ηθοποιός Μ.Γιαννάτος - Σημαντικές στιγμές του Γιαννάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, γνωστός από ρόλους Τούρκων ή Κωνσταντινουπολιτών ηρώων και ιδιαίτερα συμπαθής στο ελληνικό κοινό, κυρίως μέσα από την παρουσία του σε ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες και συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Έπαιξε, επίσης, στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και σε περίπου 100 τηλεοπτικές σειρές.


------------------

Σημαντικές στιγμές του Γιαννάτου





Ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το 1965, ο δημοφιλής ηθοποιός πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι», του Γιώργου Ζερβουλάκου, με βοηθό τον Βαγγέλη Σερντάρη και πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Χάρη στην ικανότητά του με τις ξένες γλώσσες, ο Μιχάλης Γιαννάτος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ξένες παραγωγές που γυρίζονταν στην Ελλάδα. Ο ίδιος αναφερόταν με υπερηφάνεια σε αυτό το γεγονός: «Μιλώ πέντε γλώσσες. Ελληνικά, τουρκικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Και όχι απλώς τα μιλώ, μπορώ να παίξω μιλώντας όλες αυτές τις γλώσσες». Έτσι λοιπόν τον είδαμε σε ταινίες όπως «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο δημοφιλής ηθοποιός συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κινηματογραφικής καριέρας του ήταν η «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη.

Έπαιξε, επίσης, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και σε περίπου 100 τηλεοπτικές σειρές.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αφού ο ηθοποιός δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.