Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Βρετανικό σχολείο θα διδάσκει τα αγγλικά ως... ξένη γλώσσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πλειονότητα των μαθητών του είναι ξένοι.

Σχολείο στο Λιντς της Βρετανίας, όπου οι Βρετανοί μαθητές είναι μειονότητα, θα αρχίσει να διδάσκει τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα- σε όλα τα παιδιά. Το σχολείο έχει μαθητές 55 εθνικοτήτων εκ των οποίων η πλειονότητα είναι Τσέχοι ρομά.

Η επικεφαλής των δασκάλων Georgiana Sale εξήγησε στο βρετανικό δίκτυο Sky News γιατί έλαβε την απόφαση αυτή: «Διδάσκουμε μαθήματα αγγλικών ως επιπλέον διδασκαλία για όλα τα παιδιά αλλά προφανώς οι ανάγκες τους είναι πολλών ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα αλλά ακόμα κι εκείνοι δεν γνωρίζουν την αγγλική αρκετά καλά ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων εξετάσεων GCSE. Θα είναι πιο αυστηρές στη γραμματική, τον τονισμό και την ορθογραφία μεταξύ άλλων».

Έτσι, λέει η Sale, τα παιδιά θα κάνουν επιπλέον μαθήματα αγγλικών ανάλογα με τις ανάγκες τους.

«Η πλειονότητα των μαθητών εδώ έχει τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα, κάποιοι έφτασαν πολύ πρόσφατα στη χώρα και δεν ξέρουν σχεδόν καθόλου τη γλώσσα. Οπότε θα διδάξουμε τα αγγλικά όπως διδάσκονται σε άλλα σχολεία τα γαλλικά ή τα γερμανικά», προσθέτει.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Sky News το περασμένο φθινόπωρο, σε 240 σχολεία στην Αγγλία τα αγγλικά δεν ήταν η πρώτη γλώσσα για ποσοστό άνω του 90% των μαθητών, ενώ υπάρχουν και πέντε δημοτικά σχολεία όπου κανένας μαθητής δεν είχε τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.