Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Project Zero: Οι "αστυνομικοί" της Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στολή δεν θα έχουν, «όπλο» τους θα είναι το… πληκτρολόγιο και το ποντίκι, αλλά σίγουρα θα επιβάλλουν την τάξη. Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος της Google που ετοιμάζει τους δικούς της «αστυνομικούς» του διαδικτύου.

Η ομάδα θα ονομάζεται Project Zero και, όπως ανακοίνωσε η Google την Τετάρτη, θα είναι μία ομάδα κορυφαίων ερευνητών ασφαλείας του ίντερνετ, που θα λειτουργούν σαν τους… υπερήρωες του διαδικτύου. Αποστολή τους, να προστατεύουν τους χρήστες των υπολογιστών, ψάχνοντας για ιούς και χάκερ.

Με αυτό τον τρόπο η Google προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει νέο κρούσμα τύπου Heartbleed, του ιού που άφησε εκτεθειμένες τις απόρρητες πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών- ανάμεσά τους κωδικοί και στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Η Google βέβαια διαθέτει ήδη μία μόνιμη ομάδα που εργάζεται με στόχο να φροντίζει ότι τα προϊόντα της είναι όσο πιο ασφαλή γίνεται, ώστε να μην μένουν «παραθυράκια» για τους χάκερ. Αλλά η Project Zero θα είναι κάτι ιδιαίτερο, καθώς θα κάνουν «περιπολίες» σε ολόκληρο το διαδίκτυο, όπως αναφέρει το ABC news.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν εντοπίζεται ιός θα ενημερώνεται απευθείας ο προμηθευτής του προγράμματος, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις τεχνικές, τους στόχους και τα κίνητρα των χάκερ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.