Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρά η ίδρυσή τους.

Μπορεί στη Θράκη να λειτουργούν δίγλωσσα δημοτικά σχολεία για τη μειονότητα όμως δεν έχουν ιδρυθεί δίγλωσσα νηπιαγωγεία παρά το γεγονός ότι η φοίτηση στα δημόσια νηπιαγωγεία είναι υποχρεωτική από το 2010-2011.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία και τονίζουν ότι ένα νήπιο της μειονότητας είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί αποκλειστικά ελληνόφωνο πρόγραμμα νηπιαγωγείου ενώ παρακολουθεί δίγλωσσο πρόγραμμα στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο. Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι το πιο πάνω γεγονός είναι αντιπαιδαγωγικό και αναμφίβολα αναποτελεσματικό για την εκμάθηση τόσο της μητρικής όσο και της ελληνικής γλώσσας.

Στην προσχολική αγωγή των μαθητών της μειονότητας της Θράκης δεν έγινε καμία σχετική μελέτη ή κίνηση για την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, επισημαίνουν οι βουλευτές, ενώ θα έπρεπε με την καθιέρωση – επέκταση της υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει για την ταυτόχρονη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Θράκης.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρά η ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων στη Θράκη καθώς και αν προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος μέσω της κατά προτεραιότητας πρόσληψης εκπαιδευτικών στη Θράκη, οι οποίοι να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση και επιμόρφωση ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικοί διασύνδεσης (γνώση μητρικής, κατάλληλο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.