Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

"Στο πόδι" τα Χανιά για την καταστροφή των χημικών της Συρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί προς την ΝΑΤΟϊκή βάση Μαραθίου στη Σούδα, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων από όλη την Κρήτη κλιμακώνουν από το μεσημέρι του Σαββάτου τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Το ραντεβού των διαδηλωτών ήταν το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων από όπου με οχήματα έφτασαν το μεσημέρι σε κοντινό σημείο από την πύλη της βάσης όπου και θα πραγματοποιήσουν όπως έχουν ανακοινώσει τριήμερο αποκλεισμό.

Από το σημείο που έχουν συγκεντρωθεί επιτρέπουν την κυκλοφορία σε όλα τα οχήματα πλην αυτών που εξυπηρετούν ανάγκες της βάσης.
Στο σημείο του αποκλεισμού έχουν αναρτήσει πανώ διαμαρτυρίας για την καταστροφή των χημικών ενώ διανέμουν και φυλλάδια στους οδηγούς.
Σε παρακείμενα χωράφια έχουν τοποθετήσει σκιάδια ενώ για το βράδυ έχουν παραγραμματισθεί διάφορες ομιλίες.

Στην πύλη της βάσης και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις ενώ την συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση έχουν εκφράσει με ψηφίσματα τους δεκάδες φορείς και σωματεία από όλο το νησί.

Στις κινητοποιήσεις το "παρών" έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ανδρέας Ξανθός και Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολλάκης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που μέχρι σήμερα έχουν γίνει και όπως είπε θα συνεχιστούν εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι η διαδικασία της καταστροφής των χημικών της Συρίας γίνεται στην Μεσόγειο:
«Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτού του πειράματος περικλείει τεράστιους κινδύνους τόσο για το θαλάσσιο περιβάλλον όσο και για το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης στα παράλια της Μεσογείου των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Φανταστείτε τι μπορεί να σημάνει μια καταστροφή και μια διαρροή χημικών στη θάλασσα και τον αέρα για όλη την Μεσόγειο» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Πολλάκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού εξέφρασε και αυτός την αντίθεση του στην διαδικασία των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο δεν έκρυψε και τους φόβους του για την προοπτική το πείραμα αυτό να επαναληφθεί και με τα χημικά όπλα και άλλων χωρών.

«Αν πετύχει, όπως λένε, η υδρόλυση η περιοχή κινδυνεύει να γίνει η χωματερή όλης της Μεσογείου. Θα φέρνουν στην περιοχή τα χημικά όλου του κόσμου με αυξημένο πλέον τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα».

Η επόμενη κινητοποίηση που προετοιμάζει το συντονιστικό όργανο κατά της καταστροφής των χημικών είναι η εν πλω διαμαρτυρία με σκάφη που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το πλοίο πάνω στο οποίο γίνεται η διαδικασία της υδρόλυσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.