Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αστυνομικοί κακοποιούν τα παιδιά των δρόμων στη Ουγκάντα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξυλοδαρμούς, βιασμούς, φυλακίσεις, εκμετάλλευση καταγγέλλει η HRW.

Τα παιδιά των δρόμων στην Ουγκάντα αντιμετωπίζουν διαρκή κακοποίηση από την αστυνομία και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε έκθεσή της, τα παιδιά ξυλοκοπούνται από την αστυνομία με μαστίγια, φυλακίζονται και εκβιάζονται για να τους αποσπάσουν χρήματα. Κορίτσια και αγόρια του δρόμου βιάζονται επίσης από άνδρες και μεγαλύτερα αγόρια, αναφέρει η HRW.

Η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών στους δρόμους και να ασκήσει διώξεις κατά των υπευθύνων για την κακοποίησή τους, τονίζει η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τη HRW, τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ομάδα του πληθυσμού της χώρας που ζει σε συνθήκες φτώχειας.

«Παιδιά που ζουν στον δρόμο είπαν στην οργάνωση ότι φοβούνται τις αρχές και πως η αστυνομία είναι πηγή βίας και όχι προστασίας», σημειώνεται στην έκθεση με τίτλο «Πού θέλετε να πάμε;».

Αξιωματούχος της Ουγκάντα, απαντώντας στις καταγγελίες, ανέφερε πως κάποια από τα παιδιά αυτά είναι «σκληροπυρηνικοί κακοποιοί» και πως η αστυνομία χρησιμοποιεί μόνο την ελάχιστα απαιτούμενη βία εναντίον τους.

Τα ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που ζουν στο δρόμο δεν είναι γνωστά, ωστόσο, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 έκανε λόγο για περίπου 10.000 ανηλίκους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.