Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Έκπτωση φόρου στους ληξιπρόθεσμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για οικόπεδα, σε χιλιάδες περιοχές της χώρας και δυνατότητα υποβολής δηλώσεων έως τις 30 Νοεμβρίου, για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε πέντε μηνιαίες δόσεις αντί για έξι θα καταβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ενώ την ίδια στιγμή, η πρώτη δόση θα εξοφληθεί έως τις 31 Αυγούστου, αντί για 31 Ιουλίου, που αρχικά είχε οριστεί.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών, «κουρεύει» το φόρο σε κάποιες περιπτώσεις και συγκεκριμένα για τα οικόπεδα που δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια η θέση τους. Την ίδια στιγμή, σε περιπτώσεις που έχουν γίνει οι φορολογικές δηλώσεις με λανθασμένα στοιχεία, υπάρχει «παραθυράκι» δίορθωσης στο Ε9, χωρίς πρόστιμο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, άνοιξε το ΤΑΧΙS για την υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίζεται ότι κανονικά θα αναγνωρίζονται οι αποδείξεις και άρα η έκπτωση φόρου που προκύπτουν από αυτές, ωστόσο κανονικά θα ισχύουν τα πρόστιμα, που αφορούν τα 100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και 250 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δείτε το βίντεο του ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.