Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Διαλογισμός και γιόγκα κατά του καρκίνου του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μη επεμβατικές, εναλλακτικές θεραπείες «καθαρίζουν» το στρες.

Το 80% περίπου των ασθενών με καρκίνο του μαστού στις ΗΠΑ υποβάλλονται σε επιπρόσθετες θεραπείες για την αντιμετώπιση του άγχους και του στρες που βιώνουν μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής τους.

Και παρότι δεν υπάρχει μια σαφής συναίνεση, ως προς το ποια εναλλακτική θεραπεία λειτουργεί καλύτερα και ποιες είναι αναποτελεσματικές, όλο και περισσότερες ιατρικές πρακτικές τις ενσωματώνουν στον κύριο κορμό των θεραπειών τους.

Σύμφωνα με το time.com, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute Monographs και διεξήχθη από αρκετά, μεγάλα ογκολογικά θεραπευτήρια μελέτησε τις εναλλακτικές θεραπείες, από τις οποίες οι ασθενείς ωφελήθηκαν περισσότερο και βρήκε, ότι ο διαλογισμός, η γιόγκα και η χαλάρωση με εικόνες ήταν αυτές που ξεχώρισαν.

Και οι τρεις αυτές μέθοδοι είναι γνωστές για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες. «Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού είναι αυτές που καταφεύγουν σε αυτές τις θεραπείες περισσότερο και απ’ ό,τι φαίνεται η χρήση αυτών των θεραπειών όλο και αυξάνεται» σημειώνουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, τονίζοντας ότι απαιτείται να υπάρξουν σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες κλινικής πρακτικής.

Στην έρευνα συμμετείχαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του πανεπιστημίου Κολούμπια, του κέντρου Herbert Irving Comprehensive Cancer Center, MD Anderson, του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κ.ά.

Οι ερευνητές σημειώνουν ακόμη, ότι παρότι ορισμένα φυσικά προϊόντα φάνηκε να είναι αποτελεσματικά, δεν υπήρχαν δεδομένα ασφαλείας που να τα υποστηρίζουν, υποδηλώνοντας ότι απαιτείται να γίνουν πιο επίσημες μελέτες, προτού συστήσει κανείς κάποια θεραπεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.