Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

«Κίτρινος πυρετός» στα ταξί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ξένη εταιρία που επιτρέπει σε όσους έχουν αυτοκίνητο να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση ανάβει φωτιές.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι Έλληνες ταξιτζίδες, εν όψει της έλευσης στην Ελλάδα της εταιρίας Uber, που επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων να μετατρέπονται σε οδηγούς προς ενοικίαση.

Η πρεμιέρα του νέου συστήματος αναμένεται σύντομα στην Αθήνα, όπου έχουν ήδη συμπληρωθεί οι 100 προσφερόμενες θέσεις οδηγών.

Ωστόσο η αμερικανική επιχείρηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ισχυρές αντιδράσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, οι οποίοι κάνουν λόγο για έλευση «πειρατικών» ταξί στις πιάτσες και δηλώνουν ότι πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα που δεν θα γίνει ανεκτή.

Από το Σαν Φρανσίσκο

Η Uber είναι μία startup εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο στη μεταφορά προσώπων μέσω της τεχνολογίας.

Με λίγα λόγια, έχει αναπτύξει ένα online σύστημα που φέρνει σε επαφή υποψήφιους επιβάτες με οδηγούς, χωρίς να προϋποθέτει από τους δεύτερους να κατέχουν άδεια ταξί, επαγγελματικό δίπλωμα και όχημα δημόσιας χρήσης.

Το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει τις οξύτατες αντιδράσεις ταξιτζήδων και δικαστικές διαμάχες σε πολλές από τις πόλεις του εξωτερικού όπου έχει εφαρμοστεί.

Τα ίδια εμπόδια θα κληθεί να ξεπεράσει η Uber και στην Ελλάδα, καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί προειδοποιούν με μηνύσεις και δικαστήρια.

Τονίζουν επίσης ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις μεταφορές στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένο και αυστηρό, θα γίνει δε ακόμα αυστηρότερο με τις νέες διατάξεις που θα έρθουν σύντομα στη Βουλή σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.