Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

“Θερίζει” η πείνα στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθημερινά χιλιάδες άτομα καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Απευθύνονται στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και ζητούν ρούχα, παπούτσια, γραφική ύλη για τα παιδιά τους, ακόμη και καύσιμη ύλη για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Στη Δράμα, μια περιοχή όπου οι άνεργοι είναι χιλιάδες, ο δήμος βοηθά, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου 750 οικογένειες που μαστίζονται από την κρίση.

Το δίχτυ προστασίας του δήμου για τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αριστείδη Μωυσιάδη και τους κοινωνικούς λαχανόκηπους, με δικαιούχους περίπου 70 οικογένειες. Επιπλέον, καθημερινά καταφεύγουν στα συσσίτια 250 άνθρωποι. Στην Αλεξανδρούπολη σχεδόν το 10% του πληθυσμού της πόλης απευθύνεται στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» ζητώντας στήριξη.

Σύμφωνα με στοιχεία του κέντρου, περισσότερες από 6.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο δήμο για δωρεάν διανομή και άλλες 1.669 αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.