Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ενισχύονται εθελοντές στη μάχη κατά του Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Αυστραλία θέλει να σταματήσει την έξαρση της επιδημίας.

Οικονομική βοήθεια σε 200 Αυστραλούς -ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- θα προσφέρει η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Η Αυστραλία ανταποκρίνεται σε έκκληση του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Γιμ Γιονγκ Κιμ, ο οποίος ζήτησε την εθελοντική προσφορά 5.000 γιατρών και νοσηλευτών από όλο τον κόσμο προκειμένου, όπως είπε, να σταματήσει η έξαρση της επιδημίας του Εμπολα στη Δυτική Αφρική.

Η Αυστραλία δέχθηκε, πρόσφατα,πολλές επικρίσεις με την απόφαση της να απαγορεύσει στο εξής την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για όσους προέρχονται από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία του 'Εμπολα.

Η Αυστραλία δεν έχει κανένα κρούσμα από τον ιό παρά το ότι έχει σημάνει επανειλημμένα συναγερμός στη χώρα. «Οι κίνδυνοι για τη χώρα είναι μικροί λόγω της γεωγραφικής απομόνωσής της» επισημαίνει ο δρ. Ανταμ Κάμρατ-Σκοτ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μαρί Μπασίρ για τις Λοιμώδεις Νόσους και τη Βιοασφάλεια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με τον Σκοτ το μέτρο δεν θα συμβάλει στην προστασία της χώρας από τον Εμπολα ενώ θα έχει δυνητικά αρνητική επίδραση στη δημόσια υγεία αυξάνοντας αδικαιολόγητα τους φόβους για τη νόσο και δημιουργώντας γενικό κλίμα πανικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.