Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μάστιγα στην Τασμανία οι αγριόγατες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστρατεύθηκαν οι... διάβολοι.

Σε μάστιγα για τα μικρά ζώα, εξελίσσονται, 200 χρόνια αργότερα, οι γάτες που έφερναν μαζί τους οι Βρετανοί αποικιοκράτες στην Αυστραλία.

Ο μεγαλύτερος εχθρός για τους αγρότες και τους οικολόγους της αυστραλιανής πολιτείας της Τασμανίας είναι οι αγριόγατες, οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, «δολοφονούν» ετησίως πάνω από 20 δισεκατομμύρια είδη πουλιών και άλλων μικρότερων και μεγαλύτερων ζώων που ζουν κυρίως στη βόρεια Τασμανία.



Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, γεγονός που ανάγκασε τους φαρμαδόρους και τους οικολόγους της Πολιτείας να συνεργαστούν, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και να σώσουν από τον αφανισμό χιλιάδες είδη μικρών ζώων και πουλιών.

Εκτός από τα μικρά ζώα και τα πουλιά, από τις αγριόγατες απειλούνται και πολλά κοπάδια προβάτων, τα οποία και προσβάλλονται από τον ιό της τοξοπλάσμωσης που μεταφέρουν οι αγριόγατες.

Ένα μεγάλο όπλο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι οι διάβολοι της Τασμανίας (επίσης ένα είδος αγριόγατων) που μέχρι πριν λίγα χρόνια διατηρούσαν τον αριθμό των «εισαγόμενων» αγριόγατων σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά τα τελευταία χρόνια μειώθηκε θεαματικά ο πληθυσμός τους λόγω ενός είδους καρκίνου του στόματος από το οποίο και προσβλήθηκαν. Τελευταία όμως αρχίζουν να αναρρώνουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.