Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η τελική πρόταση για τα ισοδύναμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από ένα πρωτοφανές αλαλούμ και συνεχείς παλινδρομήσεις, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι έχει έτοιμη την εναλλακτική πρόταση ισοδυνάμων για τον ΦΠΑ 23% στην Παιδεία.

"Έχουμε έτοιμη την τελική πρόταση, την οποία θα θέσουμε υπόψιν της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής εντός της εβδομάδας για να λάβει την οριστική απόφαση. Θεωρούμε ότι καλύπτει τα προσδοκόμενα έσοδα, ώστε να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία", είπε στο Real.gr κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η πρόταση για τα ισοδύναμα δεν περιλαμβάνει επιπλέον φόρους σε ποτά, τσιγάρα, ούτε στο μοσχαρίσιο κρέας, ούτε τμήμα των εσόδων από τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ.

"Στόχος μας είναι να μην επιβαρύνουμε οριζόντια το κοινωνικό σύνολο" διευκρίνισε η ίδια πηγή, αρνούμενη ωστόσο να αποκαλύψει ποια θα είναι τα ισοδύναμα.

"Έχουν ακουστεί εκατό διαφορετικές προτάσεις. Ας μη ρίξουμε άλλο νερό στον... μύλο, ας περιμένουμε την τελική απόφαση" είπε η πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Μένει, φυσικά, να δούμε αν η τελική πρόταση θα εγκριθεί από το Μαξίμου, αν όντως θα καλύψει το σύνολο των εσόδων (400 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2016), ώστε να μην επιβληθεί ΦΠΑ σε κανέναν τομέα της ιδιωτικής Παιδείας, και κυρίως, αν θα γίνει αποδεκτή από τους δανειστές.

Ανεξάρτητα από τα ισοδύναμα για την Παιδεία, εντός της εβδομάδος θα οριστικοποιηθεί η απόφαση και για αλλαγές στα φετινά τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, με το βάρος να μεταφέρεται στα Ι.Χ. μεγαλύτερου κυβισμού και υψηλότερης αξίας, ενώ θα πληρώνουν τέλη και δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες, που μέχρι σήμερα απαλλάσσονται από τον φόρο για τα αυτοκίνητα τους.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.