Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Σοπράνο θα τραγουδήσει στο Διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, Σάρα Μπράϊτμεν, έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει διαστημική εκπαίδευση εντός του τρέχοντος έτους για μια πτήση το 2015 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου ελπίζει να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μουσικός που θα τραγουδήσει από το διάστημα, ανακοίνωσε η εταιρεία που διοργανώνει τις διαστημικές πτήσεις.Η Μπράϊτμεν είναι μια φημισμένη σοπράνο που πρωταγωνίστησε στη μουσική πανδαισία του Άντριου Λόιντ Βέμπερ το «Φάντασμα της Όπερας» και θα πληρώσει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια για ένα 10ημερο παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανέφερε ο Τομ Σέλεϊ πρόεδρος της εταιρείας Space Adventures. Η Βρετανίδα σοπράνο η οποία θα γίνει ο όγδοος ιδιώτης που θα πληρώσει για να γίνει διαστημικός τουρίστας, αναμένεται να πετάξει το Σεπτέμβριο του 2015. Η εκπαίδευσή της για να πετάξει με τη ρωσική κάψουλα Σογιούζ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το συντομότερο εντός του φθινοπώρου, δήλωσε ο Σέλεϊ.

Η Μπράϊτμεν πάντως φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την Λέιντι Γκάγκα η οποία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, σκοπεύει αυτή να είναι η πρώτη, που θα τραγουδήσει στο διάστημα στις αρχές του 2015, κάνοντας το διαστημικό ταξίδι με μια πτήση της Virgin Galactic ιδιοκτησίας του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η Σάρα Μπράϊτμεν πάντως είχε πει και το 2012 ότι θα ταξιδέψει στο διαστημικό σταθμό, αλλά τα σχέδιά της δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι τώρα.

Αν η Μπράϊτμεν κάνει το ταξίδι θα είναι η πρώτη ιδιώτης που θα επισκεφτεί το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν ο ιδρυτής του φημισμένου Cirque du Soleil, ο Γκι Λαλιμπερτέ πλήρωσε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια για μια παραμονή 11 ημερών. Μέχρι στιγμής, η Space Adventures έχει κανονίσει εννέα ιδιωτικές αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά περίπου 418 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.