Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Πώς η ακτινοβολία επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βγάλτε το κινητό από την τσέπη.

Μπορεί να μην μπορούμε να φανταστούμε πια τη ζωή μας χωρίς κινητά τηλέφωνα, ωστόσο αυτά μπορεί να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη γονιμότητα ενός άντρα.

Όπως αναφέρουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Έξετερ, οι άντρες που κουβαλούν το κινητό τους τηλέφωνο στην τσέπη του παντελονιού τους, ενδέχεται να μειώνουν τις πιθανότητές τους να γίνουν πατεράδες… καθώς η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μειώνει τη βιωσιμότητα και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων κατά 8%.

Στις μέρες μας περισσότεροι η πλειοψηφία του ενήλικου πληθυσμού έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ περίπου το 14% των ζευγαριών στις πλούσιες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, αναφέρει η MailOnline.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.492 άντρες.

Σύμφωνα με την Dr Fiona Mathews, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα έχει αρνητική επίδραση στη γονιμότητα των ανδρών. Ωστόσο, η ίδια τόνισε ότι απαιτείται να γίνουν περαιτέρω μελέτες, για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Environment International.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.