Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μπαλτάς: Απολύτως αναγκαία η στελέχωση των ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το υπουργείο θα μεριμνήσει για τη διευθέτηση του ζητήματος».

«Η στελέχωση των ιδρυμάτων κρίνεται απολύτως αναγκαία, ενταγμένη σε ένα συνολικό σχεδιασμό για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των ΑΕΙ, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα. Εντός αυτού του πλαισίου, το ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα μεριμνήσει για τη διευθέτηση του ζητήματος των εκκρεμών διορισμών μελών ΕΤΕΠ των ΑΕΙ».

Τα παραπάνω δήλωσε σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με την εκκρεμότητα διορισμού μελών ΕΤΕΠ των ΑΕΙ.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι οι νόμοι της μνημονιακής περιόδου που ίσχυσαν, είχαν ως συνέπεια σοβαρούς και επιζήμιους περιορισμούς για τα ΑΕΙ σχετικά με την πολιτική προσλήψεων και όχι μόνο. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε στα ιδρύματα εξακολουθεί να είναι εκρηκτική μέχρι και σήμερα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα ΑΕΙ και κατόπιν εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό», ζήτησε από όλα τα ΑΕΙ να προβούν στην καταγραφή των αναγκών τους σε πάσης φύσεως προσωπικό. Τα εν λόγω στοιχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω στελέχωσης των Ιδρυμάτων, εντός του εφικτού και πάντα με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία τους.

Το ΥΠΟΠΑΙΘ αναφέρεται στην απάντηση, αναμένει περαιτέρω ενέργειες του υπουργείου Εσωτερικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.