Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς θέρμανση από την αρχή του σχολικού έτους σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς θέρμανση λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θερμαίνονται με πετρέλαιο, καθώς δεν είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Πρόκειται για τρία νηπιαγωγεία και οκτώ δημοτικά σχολεία, καθώς και για κάποια Λύκεια και Γυμνάσια, κυρίως στο Ε', το ανατολικό διαμέρισμα του Δήμου.

“Ο καλός καιρός μας βοήθησε μέχρι τώρα, όμως οι διαδικασίες για την προμήθεια πετρελαίου καθυστέρησαν σημαντικά και αν πιάσουν τα κρύα θα βρεθούμε σε αδιέξοδο”, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρίδης, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης, όπως και το 44ο νηπιαγωγείο, με το οποίο συστεγάζεται.

“Έπρεπε να γίνει από τον Ιούνιο ο μειοδοτικός διαγωνισμός, όχι τον Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή τα σχετικά έγγραφα για την προμήθεια πετρελαίου βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μία διαδικασία χρονοβόρα, ενώ και ο προμηθευτής είναι αμφίβολο αν θα δεχθεί να δώσει το πετρέλαιο επί πιστώσει”, σημείωσε ο κ.Μαυρίδης.

Σε αδυναμίες του νόμου, που επιβάλει να βγαίνει ενιαίος διαγωνισμός για τα καύσιμα για νομικά πρόσωπα, κτίρια και σχολεία απέδωσε την καθυστέρηση η Γεωργία Ρανέλλα, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης και αρμόδια για το θέμα, ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

“Όλες οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό έγιναν σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος και εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, τον Ιούνιο”, ανέφερε η κα Ρανέλλα, εξηγώντας ότι υπήρξε ανάδοχος προμηθευτής για τον ΣΜΑ και για κτίρια, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί προμηθευτής για τα σχολεία, καθώς απαιτούνται μικρά βυτία, κάτι που δεν κρίνουν προς το συμφέρον τους οι προμηθευτές και έτσι αφού βγήκε άλλες δύο φορές άγονη η διαγωνιστική διαδικασία, τελικά δόθηκε απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή, τον Νοέμβριο.

“Προσπαθούμε, όμως, ο νόμος είναι νόμος, δεν επιτρέπει άλλες δυνατότητες, και ας μην ξεχνάμε ότι δεν ήλθε καθόλου το κονδύλι ύψους 1 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων και ο δήμος τη χρηματοδοτεί από κεντρικούς πόρους του”, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, εκτιμώντας, πάντως, ότι οι διαδικασίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσουν σύντομα και θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

“Είναι ευαίσθητο το θέμα, τα παιδιά στα σχολεία και ειδικά τα νήπια δε γίνεται να κρυώνουν. Ως μέλος της σχολικής επιτροπής, με άλλους πέντε διευθυντές, στις 18 Ιουνίου καταθέσαμε ένα πλήρες κείμενο, ώστε τα σχολεία να είναι εντάξει στις 30 Αυγούστου”, δήλωσε ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πολυζωίδης, εκφράζοντας την ελπίδα, “με βάση και τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την πρόεδρο της Επιτροπής”, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα άμεσα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.