Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει ψείρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τους μικρούς μας φίλους αλλά στους γονείς αναβιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τις ψείρες.
Διαβάστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές ώστε να δράσετε σωστά αν έρθετε αντιμέτωποι με αυτόν τον «πονοκέφαλο.»
  1. Επισκεφτείτε το φαρμακείο της γειτονιάς σας και αναζητήστε κάποιο φαρμακευτικό προϊόν που περιέχει πυρεθρίνη ή περμεθρίνη, τα οποία δρουν ως εντομοκτόνα. Είναι ασφαλή, αν δεν κάνετε κατάχρηση, λένε οι ειδικοί. Αλλά αν ανησυχείτε μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο φυσική θεραπεία, απλά να ξέρετε ότι μπορεί να μην είναι και τόσο αποτελεσματική.
  2. Στο σπίτι, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος. Συνήθως το βάζετεσε στεγνά μαλλιά και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Μην το χρησιμοποιείτε στο ντους γιατί δεν θέλετε να έρθει σε επαφή μέρη του σώματος και δέρματος του παιδιού. Εφαρμόστε το πάνω από τον νεροχύτη και μπορείτε να το ξεπλύνετε με δεν θέλετε να αγγίζουν άλλα μέρη του (ή σας) το δέρμα του παιδιού σας. Εφαρμόστε το πάνω από ένα νεροχύτη, όπου μπορείτε να ξεπλύνετε με ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ακόμη και με το λάστιχο.
  3. Χτενίστε τα μαλλιά είτε με μια λεπτή οδοντωτή χτένα είτε με ειδική χτένα για ψείρες την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Σηκώστε ένα μικρό τμήμα των μαλλιών και φέρτε τα δόντια της χτένας όσο πιο κοντά γίνεται στο τριχωτό της κεφαλής ώστε να φύγουν όλες οι κόνιδες (τα αυγά της ψείρας.) Σκουπίζετε συχνά τη χτένα και αργότερα, αφού τελειώσετε βουτήξτε την σε καυτό νερό.
  4. Περιμένετε 24 έως 48 μέχρι να ξαναλούσετε να μαλλιά του παιδιού σας ώστε το φάρμακο να δράσει αλλά χρησιμοποιήστε την ειδική χτένα για τις ψείρες κάθε μέρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Όταν λούσετε τα μαλλιά, στεγνώστε τα με πιστολάκι σε υψηλή θερμοκρασία γιατί σκοτώνει τις ψείρες.
  5. Συνεχίστε τον έλεγχο. Μόνο αφού εφαρμόσετε τη θεραπεία στο παιδί θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση αν μετά από 8 – 12 ώρες δεν μπορείτε να δείτε νεκρές ψείρες αλλά οι ψείρες είναι ζωντανές, τότε ενδέχεται η θεραπεία να μην λειτούργησε. Καλέστε τον παιδίατρο και ζητήστε τη συμβουλή του.
  6. Ελέγξτε και τα άλλα μέλη της οικογένειας στο σπίτι (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας!) τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μολυνθεί.

Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.