Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ύπνος με ή χωρίς το σουτιέν; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκαλύπτει μελέτη που έγινε στο Σιάτλ.

Σκεφτείτε το εξής σενάριο: Μετά τη δουλειά πηγαίνετε για ποτό με τις φίλες σας, πετυχαίνετε το happy hour και επιστρέφετε σπίτι σας πιο αργά απ’ ότι υπολογίζατε. Είστε τόσο κουρασμένη που παραλείπετε το βούρτσισμα των δοντιών, το ντεμακιγιάζ, ακόμα και την αφαίρεση του σουτιέν! Οι συνέπειες των δύο πρώτων είναι λίγο πολύ γνωστές, αλλά θα μπορούσε ο ύπνος με το σουτιέν να κάνει κακό στην υγεία σας;

Μπορεί λοιπόν κατά καιρούς να ακούτε από φίλες σας ότι δεν κάνει να κοιμάστε με το σουτιέν σας, αλλά όπως λένε οι ειδικοί δεν υπάρχει καμία έρευνα που να υποστηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ένας από τους πιο κοινούς μύθους κάνει λόγο για σύνδεση του σουτιέν με τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνο τους μαστού. Όπως όμως είπαμε κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2014 που έγινε στο Fred Hutchinson Cancer Research Center στο Σιάτλ διαπίστωσε ότι κανένας τύπος σουτιέν, μέγεθος, συχνότητα αλλαγής λόγω φθοράς ή η ηλικία που πρωτοξεκινά να φορά μια γυναίκα σουτιέν, δεν έχουν καμία απολύτως σύνδεση με τον καρκίνο του μαστού.

Τώρα λοιπόν που ξέρετε ότι η υγεία σας δεν επηρεάζεται με την επιλογή σας να κοιμάστε με ή χωρίς σουτιέν, τι θα επιλέξετε να κάνετε στον ύπνο σας; Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι φορώντας το σουτιέν μέρα - νύχτα θα διατηρήσουν την ζωηράδα και το στρογγυλό σχήμα του στήθους τους. Άλλες πάλι πιστεύουν ότι το σώμα τους έτσι δεν ξεκουράζεται. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σας...

Αν αισθάνεστε ok χωρίς σουτιέν την νύχτα, κάντε το. Από την άλλη αν το στήθος σας είναι μεγάλο και βαρύ και νιώθετε ότι δεν στερεώνεται στη θέση του, είναι αποδεκτό να φοράτε σουτιέν στον ύπνο σας. Συνήθως ένα μαλακό, βαμβακερό σουτιέν θα αφήσει λιγότερες γραμμές στο δέρμα σας και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.