Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τα ψηλοτάκουνα και η υγεία των ποδιών σας. Πόσο τελικά την επιβαρύνουν;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, αν και αγαπημένο αξεσουάρ σχεδόν κάθε γυναίκας, έχουν συγκεντρώσει την κριτική των γιατρών που τονίζουν πως η πίεση στα πόδια είναι μεγάλη και μπορεί να ευθύνεται για κακό κυκλοφορικό.

Όμως κάποια νέα στοιχεία τονίζουν πως τα αγαπημένα ψηλά τακούνια μπορούν να να δυναμώσουν τους μύες των ποδιών, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια που τα φοράμε με μεγάλη συχνότητα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Clinical Practice’ επικεντρώθηκε στις γυναίκες που σπούδαζαν στο πανεπιστήμιο Hanseo της Νότιας Κορέας για να γίνουν αεροσυνοδοί.

Επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια οι επικεφαλής της έρευνας εξέταζαν την ισορροπία και τη δύναμη των μυών του ποδιού των γυναικών αυτών που,λόγω επαγγέλματος, έπρεπε να φορούν ψηλοτάκουνα κάθε μέρα, ως μέρος της εκπάιδευσής τους.

Τα αποτελέσματα οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα:Οι δευτεροετείς φοιτήτριες παρουσίασαν περισσότερη δύναμη στους μύες γύρω από τους αστραγάλους, ενώ οι τελειόφοιτες φοιτήτριες που φορούσαν για περισσότερο από 2 χρόνια ψηλοτάκουνα καθημερινά παρουσίασαν αδυναμία στους ίδιους μύες και χειρότερη ισορροπία, ακόμα και συγκριτικά με τις πρωτοετείς φοιτήτριες.

Ο γιατρός και επικεφαλής της έρευνας Jee Yong-Seok δήλωσε στους New York Times ότι ενώ «το να φοράει κανείς ψηλοτάκουνα μπορεί αρχικά να οδηγήσει σε μια προσαρμογή και αυξημένη δύναμη» όμως η συνέχεια δεν είναι η ίδια καθώς οι μύες γίνονται ασταθείς και δημιουργούν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες καλό θα είναι να μην φορούν καθημερινά παπούτσια με το ίδιο ύψος τακουνιού ενώ, αν για κάποιο λόγο πρέπει να στέκονται καθημερινά πάνω σε ψηλοτάκουνα , καλό θα είναι να κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του αστραγάλου.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.