Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού στη Θράκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο πλήγμα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Κρούσμα καταρροϊκού πυρετού εντοπίστηκε σε μια εκτροφή στον Έβρο. Το κρούσμα έρχεται να προστεθεί στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και ευρύτερα της Θράκης με τις διάφορες ζωονόσους που πλήττουν τις μονάδες τους και εξωθούν τους ίδιους στον οικονομικό μαρασμό.

Μετά τον εφιάλτη της ευλογιάς των προβάτων, που αποδεκάτισε το ζωικό κεφάλαιο της Θράκης, η νέα απειλή έρχεται να εντείνει περισσότερο τον φόβο των κτηνοτρόφων για το μέλλον τους.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αχιλλέας Σαχπατζίδης, το κρούσμα είναι στο χωριό Κυριακή στην περιοχή του νότιου Έβρου.

«Πριν λίγες ημέρες η Βουλγαρία δήλωσε κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και είναι πολύ πιθανόν να μας ήρθε από τη γειτονική χώρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην ίδια περιοχή εκτός του προβλήματος της ευλογιάς και τον καταρροϊκό πυρετό. Ήδη έχουμε δημιουργήσει μια Ζώνη Προστασίας ακτίνας 100 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει την περιοχή από τον Έβρο μέχρι και την Ξάνθη, ενώ έχουμε και τη Ζώνη Επιτήρησης (ακόμη 50 χιλιόμετρα) που περιλαμβάνει περιοχές της Καβάλας και της Δράμας».

Ο κ. Σαχπατζίδης εξέφρασε την ανησυχία του γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης στελεχών στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιοχής, κάτι που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων.


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.