Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Κλείδωσε το Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την Πέμπτη οι τροποποιητικές και εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις.

Κλειδωμένο βρήκαν το Taxisnet όσοι προσπάθησαν νωρίς το πρωί να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, ενώ όποιος θέλει να εκτυπώσει το εκκαθαριστικό του δεν μπορεί.

Το υπουργείο Οικονομικών έκλεισε την εφαρμογή υποβολής του Ε1, κάτι που έως και σήμερα το πρωί έχει ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην έχουν καμία πρόσβαση στα στοιχεία δηλώσεων.

Είναι ενδεικτικό πως προς το παρόν δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για προβολή των εκκαθαριστικών, αλλά ούτε και η δυνατότητα αποστολής τροποποιητικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εκτός συστήματος έμειναν περίπου 80.000-100.000 δηλώσεις.

Όπως δήλωσε, πάντως, στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Χαράλαμπος Τσαβδάρης, το σύστημα είναι κλειστό από τα μεσάνυχτα, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση, ή όσοι θέλουν να κάνουν αλλαγές, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων είναι 100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και 250 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.