Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«Δε θα κάναμε παιδιά αν ξέραμε ότι θα πεθάνουν νωρίς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ενοχές των γονέων και το θανατηφόρο γονίδιο που δεν γνώριζαν ότι είχαν.

Οι Nicola και Ian Elson είναι δύο γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους όσο τίποτα άλλο στη η. Ωστόσο για πάντα θα ζουν με τις ενοχές τους για μία αλήθεια που δεν γνώριζαν.

Με το να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, την Connie 5 ετών και τον Joe 3 ετών, τα καταδίκασαν να πεθάνουν νωρίς.  


«Δε θα κάναμε παιδιά αν ξέραμε ότι θα πεθάνουν νωρίς»

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα άρχισε να παρατηρεί μια περίεργη συμπεριφορά της κόρης της. Ενώ ήταν ένα παιδί με μεγάλες ικανότητες ξαφνικά άρχισε να απομονώνεται και να παρουσιάζει μία παράλογη συμπεριφορά.

Έτσι οι δύο γονείς πήραν την απόφαση να απευθυνθούν σε γιατρό. Μετά από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων οι γιατροί κατέληξαν ότι η Coonie πάσχει από μια σπάνια και ανίατη διαταραχή που ονομάζεται Μεταχρωματική λευκοδυστροφία ή MLD με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τυφλωθεί, να παραλύσει και να πεθάνει πρόωρα.

Τα πρώτα συμπτώματα περιλαμβάνουν αστάθεια και προβλήματα συμπεριφοράς, όπως απότομα ξεσπάσματα χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Στη συνέχεια επηρεάζεται η μνήμη, ενώ μειώνονται οι δεξιότητες και εμφανίζονται προβλήματα ομιλίας. Αργότερα το σώμα παραλύει και εμφανίζονται προβλήματα όρασης.

Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι πολύ σπάνια γιατί ελάχιστοι άνθρωποι μπορεί να έχουν το συγκεκριμένο γονίδιο, συγκεκριμένα ένας στους 100.

Μάλιστα οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι η Connie κληρονόμησε αυτή τη νόσο από τους ίδιους. Δυστυχώς και ο γιος τους κληρονόμησε τη νόσο αν και οι πιθανότητες ήταν μία στις τέσσερις.

Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να σκεφθούν πώς θα είναι η ζωή τους χωρίς αυτά. Οι ενοχές του είναι μεγάλες μια και σκέφτονται ότι αυτοί είναι η αιτία που θα τους προκαλέσουν τόσο πόνο καθώς δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς αυτής της σπάνιας νόσου.

Όπως δήλωσαν σε συνέντευξή τους, νόμιζαν ότι είχαν την τέλεια οικογένεια και αν ήξεραν ότι τα παιδιά που θα έφερναν στον κόσμο θα υπέφεραν και θα πέθαιναν πρόωρα τότε δεν θα είχαν κάνει ποτέ παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.