Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επτά λόγοι για να κάνετε πιο πολύ σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για όσους έχουν ανάγκη από επιπλέον «δικαιολογίες».

Αν χρειάζεστε μια… δικαιολογία (ή και περισσότερες) για να… ανεβάσετε τη θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρά σας (ή και αλλού!)… συνεχίστε να διαβάζετε!

Πέρα από τους προφανείς λόγους, για τους οποίους κανείς κάνει σεξ –αγάπη, έρωτας, πάθος, ευχαρίστηση… απόκτηση παιδιού- η επιστήμη μας δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλοι τόσοι και μάλιστα, προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ο σύντροφός σας θα σας ρωτήσει «Σου άρεσε;»… απαντήστε «Ναι! Για πολλούς και διάφορους λόγους!»… όπως αυτούς που θα δείτε παρακάτω:

1. Το σεξ «καίει» θερμίδες
Ναι, είναι αλήθεια. Είναι μία από τις πιο απολαυστικές ασκήσεις γυμναστικής που μπορεί να κάνει κανείς.
Ανάλογα με τις φυσικές δυνατότητες του καθενός, το σεξ μπορεί να προσφέρει μυϊκή τόνωση, να αυξήσει τους καρδιακούς παλμούς και να «δουλέψει» όλο το υπόλοιπο σώμα, αναφέρει ο λέκτορας στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Purdue και συγγραφέας του «The Psychology of Human Sexuality», Justin Lehmiller.
Σύμφωνα με μια έρευνα του 2013, οι άντρες «καίνε» περίπου 101 θερμίδες ανά… «παρτίδα σεξ», ενώ οι γυναίκες κατά μέσο όρο 69.

«Αυτό δεν είναι μεγάλο ποσό. Αν όμως κάνει κανείς περισσότερη ώρα σεξ -πάνω από το μέσο όρο των 25 λεπτών- μπορεί να… κάψει πολύ περισσότερες θερμίδες!».

2. Το σεξ βοηθά στον ύπνο
Μετά την επίτευξη οργασμού, ο οργανισμός παράγει την ορμόνη της χαλάρωσης (προλακτίνη), εξηγεί η Kristen Mark από το πανεπιστήμιο του Κεντάκι. «Αν δε νιώθεις πολύ κουρασμένος πριν από το σεξ, μετά από αυτό και μετά την επίτευξη οργασμού σίγουρα θα νιώσεις μια επιπλέον χαλάρωση στον οργανισμό σου, η οποία θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα».

3. Το σεξ μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και του στρες
Ερευνητές από τη Σκωτία ζήτησαν το 2005 από μια ομάδα εθελοντών να καταγράψουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα για διάστημα δύο εβδομάδων και στη συνέχεια τους ζήτησαν να προβούν σε μερικές αγχωτικές δραστηριότητες, όπως το να μιλήσουν μπροστά σε κοινό ή να λύσουν μαθηματικές ασκήσεις.

Όσοι είχαν κάνει σεξ εμφάνιζαν χαμηλότερες «κορυφώσεις» στα επίπεδα της αρτηριακής τους πίεσης και καλύτερη διαχείριση του στρες γενικότερα.

«Το σεξ δε μειώνει μόνο τα αντιληπτά επίπεδα του στρες στον οργανισμό, αλλά βοηθά τα άτομα και να το διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά» δήλωσε η Kristen Mark στο health.com.

4. Το σεξ ενδυναμώνει την καρδιά
Το τακτικό σεξ ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα με πολλούς τρόπους. Σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη, οι άντρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για διάστημα 20 ετών, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές ασθένειες, συγκριτικά με εκείνους που έκαναν κάτω από μία φορά το μήνα.

Για τους πρώτους, ο κίνδυνος ξαφνικού θανάτου μετά από 10 χρόνια ήταν 50% μικρότερος, σε σχέση με αυτούς που έκαναν πολύ λιγότερο σεξ.

«Φυσικά, αυτά τα ευρήματα δείχνουν μόνο ένα συσχετισμό, όχι μια αιτιώδη συνάφεια» εξήγησε η Mark. «Οι άνθρωποι που έχουν υγιή σεξουαλική ζωή, ίσως ακολουθούν σε γενικές γραμμές έναν πιο υγιή τρόπο ζωής» συνέχισε. «Ακόμη κι έτσι όμως, το σεξ βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών –όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη- που επηρεάζουν όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς».

5. Το σεξ μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο
Μερικές έρευνες έχουν δείξει, ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν πιο συχνά μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο, η διαφορά αυτή φαίνεται να είναι αρκετά μικρή, ενώ άλλες έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε μια άμεση σχέση.

Τα οφέλη όμως μπορεί να είναι πιο εμφανή σε ό,τι αφορά την πρόληψη του καρκίνου των μαστών.

Ερευνητές από τη Γαλλία βρήκαν, ότι οι γυναίκες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο μαστό, σε σχέση με αυτές που δεν έκαναν σεξ.

Επιπλέον, παρότι η ασθένεια αυτή είναι σπάνια στους άντρες, όσοι είχαν οργασμό λιγότερες από έξι φορές το μήνα, εμφάνιζαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνο του στήθους, συγκριτικά με εκείνους που έκαναν πιο συχνά, σύμφωνα με μια άλλη έρευνα.

6. Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό
Η σωματική δραστηριότητα σε εβδομαδιαία βάση διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει προστασία από το κοινό κρυολόγημα, σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου Wilkes. Ερευνητές βρήκαν, ότι όσοι έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη Α (αντίσωμα που «πολεμά» τους ιούς) στον οργανισμό τους, σε σχέση με αυτούς που έκαναν σεξ πιο αραιά.

7. Το σεξ ανακουφίζει από τον πόνο
Πολλές φορές οι γυναίκες αποφεύγουν να κάνουν σεξ, γιατί υποφέρουν από πονοκέφαλο. Σύμφωνα, όμως, με μια γερμανική έρευνα του 2013 το σεξ μπορεί να τις βοηθήσει να νιώσουν καλύτερα.

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, καθώς επίσης και η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, παίζουν κατά πάσα πιθανότητα σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση από το αίσθημα του πόνου. «Μερικές φορές ο πόνος σχετίζεται με τη ροή του αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως το κεφάλι. Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος και κατά συνέπεια, του αισθήματος πόνου» κατέληξε η Mark.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.