Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Έκτος του Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών 1.202 φορείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιθώριο μιας εβδομάδας δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Περιθώριο μιας εβδομάδας έχουν 1.202 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προκειμένου να υπαχθούν στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να πληρώσουν καμία δαπάνη σχετική με τις τηλεπικοινωνίες τους.

Σημειώνεται πως το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών λειτουργεί ήδη από την 1η Μαΐου 2014 με σκοπό την καταχώρηση και παρακολούθηση της εξόφλησης των δαπανών και τελών για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορέων του Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών περίπου 330 από τους 1.532 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Η ηγεσία της ΓΓΠΣ ξεκαθάρισε πως όλοι οι φορείς οφείλουν, με δική τους ευθύνη και μέριμνα να καταχωρηθούν στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, καθώς μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, δαπάνες και τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν καταχωρηθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών.

Στελέχη της ΓΓΠΣ ξεκαθαρίζουν πως «κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών». Προειδοποιούν δε πως οι 1.202 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που έχουν καθυστερήσει να εγγραφούν στο ΕΣΥΠ πρέπει να ξεκινήσουν την διαδικασία «άμεσα» διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία έληγε στις 31 Ιουλίου, αλλά δόθηκε επιπλέον δίμηνη παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.