Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αποσπούσαν ευρωπαϊκά κονδύλια με πλαστά έγγραφα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνες για την υπόθεση στο υπουργείο Ευρωπαϊκών Πόρων της Ρουμανίας.

Ελέγχους σε 37 σημεία στο Βουκουρέστι και στις επαρχίες Ίλφοβ και Ιασίου, μεταξύ των οποίων και στο ρουμανικό υπουργείο Ευρωπαϊκών Πόρων, διενήργησαν εισαγγελείς της Διεύθυνσης Ερευνών για το Οργανωμένο Έγκλημα και την Τρομοκρατία της Ρουμανίας (DIICOT).

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης, με στόχο την εξάρθρωση ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος με «ειδικότητα» τη φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη χρήση και παρουσίαση πλαστών εγγράφων και καταστάσεων για να λαμβάνουν, με παράνομο τρόπο, κονδύλια από τον ενοποιημένο προϋπολογισμό των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της DIICOT, την περίοδο 2010 - 2014 στις περιοχές Βουκουρεστίου - Ίλφοβ και στην περιοχή της Μολδαβίας ομάδα που δρούσε σε πολλά επίπεδα ανάπτυξε δραστηριότητες σε σχήμα πυραμίδας. Διάφορα άτομα από διάφορα περιβάλλοντα εντάχθηκαν στην ομάδα, το καθένα είχε μία ειδικότητα και σαφείς αρμοδιότητες.

Η ομάδα διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε. καθώς εξασφάλιζε πόρους από την Ε.Ε. με πλαστά έγγραφα. Η οργανωμένη ομάδα κατηγορείται ότι επέφερε απώλειες ύψους 27 εκατ. ευρώ, διαπράττοντας απάτη με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.