Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΤ για το 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε τους κορυφαίους όλων των κατηγοριών, όπως αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία που διενήργησε ανάμεσα στα μέλη του ο ΠΣΑΤ.

Σε μια πολύ «ζεστή» εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (15/12), ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού για το 2014. Στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία του μικρού Τζέι Μπίτι, αλλά και του Γιώργου Σαμαρά, ο οποίος ήρθε από την Αγγλία για το συγκεκριμένο σκοπό, ενώ ο πιτσιρίκος έφτασε στη χώρα μας συνοδεία του πατέρα του από τη Σκωτία! Κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική ποδοσφαίρου των Ανδρών, με τον Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει το βραβείο και να υπόσχεται δουλειά έτσι ώστε να επιστρέψει η «γαλανόλευκη» στις επιτυχίες.

Ο προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2014. Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014, στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας. Μαλιστα, βρίσκεται στην Κίνα λόγω υποχρεώσεων και έστειλε μέσω skype το μήνυμά του.

Η Κατερίνα Νικολαϊδου είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2014. Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας βραβεύθηκε στην εκδήλωση που έγινε στο Σ.Ε.Φ., "εξαργυρώνοντας" την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ελαφρών Βαρών. Ο Γιάννης Κωστάκης "σάρωσε" τα μετάλλια (4) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ του Αϊντχόφεν και σήμερα αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας αθλητής της χρονιάς, ενώ η Στέλλα Σμαραγδή αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια ΑΜΕΑ για το 2014. Ακολούθησε και πλήθος ειδικών βραβεύσεων.

Οι ειδικές βραβεύσεις κατά τη διάρκεια της γιορτής του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους του 2014, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Σ.Ε.Φ.:

-Επαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. στον Γιώργο Σαμαρά της Γουέστ Μπρομ, για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο Jay Beatty, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

-Επαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) από κοινού στον ποδοσφαιριστή της Νέας Ιωνίας Γιάννη Χλωρό, για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ’επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας (Ηλυσιακός) και στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ, που αρνήθηκε να εκτελέσει επίθεση, μετά την διακοπή του αγώνα Σπόρτιγκ-Προμηθέας Πατρών, όταν μπασκετμπολίστας της ομάδας του Προμηθέα δέχθηκε στο κεφάλι κάδο από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

-Επαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» στην οικογένεια Αργύρη Παπαπέτρου, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα του μπάσκετ και στην Κοινωνία γενικότερα.

-Επαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» στις αθλήτριες του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου, οι οποίες συνδυάζουν εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές, στην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη και στον αθλητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνη Σάγμαλη.

-Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του στίβου, στους παράγοντες Νίκο Βεζυρτζή, Άκη Μιχαηλίδη και Κώστα Χαϊτογλου, οι οποίοι στήριξαν επιχειρηματικά σε χρόνια δύσκολα την προσπάθεια των ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και βοήθησαν στην προβολή του αθλήματος, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να βρει πόρους από ιδιώτες για την ολυμπιακή προετοιμασία των ελλήνων αθλητών με το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», στον Επί Τιμή Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Πέτρο Λινάρδο για τα 65 χρόνια μάχιμης αθλητικής δημοσιογραφίας και στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση:






















Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΤ για το 2014 (photos) | onsports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.