Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Όσο πιο αργά κοιμάστε, τόσο πιθανότερο είναι να πάρετε βάρος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο πιο αργά κοιμάται κανείς κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών της εβδομάδας, τόσο πιθανότερο είναι να πάρει βάρος με την πάροδο του χρόνου, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Sleep.

Επιστημονική ομάδα από τα Πανεπιστήμια Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, Κολούμπια και του Ψυχιατρικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν τις συνήθειες ύπνου 3.300 εφήβων, την περίοδο 1994-2009.

«Τα άτομα που κοιμόντουσαν αργά κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών της εβδομάδας, από την εφηβεία μέχρι την πρώιμη ενηλικίωσή τους έτειναν να έχουν αυξημένο Δείκτη Μάζας Σώματος σε βάθος χρόνου» αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Μάλιστα, ο συσχετισμός ίσχυε ακόμα και όταν οι ερευνητές συνεκτίμησαν δημογραφικά χαρακτηριστικά του δείγματος και τον αρχικό ΔΜΣ των εθελοντών.

«Η έλλειψη ύπνου είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλο και περισσότερα άτομα πια. Οι άνθρωποι δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στον ύπνο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ προσπαθούν να ενσωματώσουν τη διατροφική οδηγία των πέντε γευμάτων την ημέρα στην καθημερινότητά τους» σχολιάζουν οι ερευνητές.

Τέλος, η μελέτη διαπίστωσε ότι λιγότερες από έξι ώρες βραδινού ύπνου έχουν επίπτωση στην προσοχή, τη συγκέντρωση και τη μνήμη και σχετίζονται με τον κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.