Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Παρατείνονται οι συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχέδιο νόμου, σχετικά με την «ρύθμιση επειγόντων θεμάτων μεταφοράς μαθητών» για το σχολικό έτος 2014-15, προωθείται στη Βουλή. «Σκοπός είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς να μεταφερθεί μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Το σχέδιο νόμου των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών θα τεθεί προς ψήφιση τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης είπε ότι οι συμβάσεις οι οποίες προϋπήρχαν για την μεταφορά των μαθητών, με λεωφορεία και ταξί έληξαν στις 28 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ολόκληρη την σχολική χρονιά.

Το σχέδιο νόμου, όπως ανέφερε ο υπουργός, σε πρώτη φάση, θα περιλαμβάνει την παράταση των συμβάσεων, καθώς και οφειλές και υπερβάσεις που απορρέουν από τις προηγούμενες συμβάσεις της περιόδου 2014-15.

«Σκοπός είναι να μην μείνει κανένας μαθητής χωρίς να μεταφερθεί μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς» σημείωσε χαρακτηριστικά. ο Νίκος Βούτσης.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι παρίσταται ανάγκη αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών που σχετίζονται με την ομαλή σχολική ζωή χιλιάδων παιδιών και διενεργούνται μέσω δημόσιων συμβάσεων.

Παρά τις συστηματικές προσπάθειες των Περιφερειών και του Δημοσίου, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων. Η προθεσμία για την ανάδειξη αναδόχων για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών κοντεύει να εκπνεύσει με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος, χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν από την 1η Μαρτίου να μεταβούν στα σχολεία τους.

Το αίτημα για παράταση του ισχύοντος μεταβατικού σταδίου στηρίζεται ομόφωνα από το σύνολο των αυτοδιοικητικών δομών και πολιτικών δυνάμεων.

Αντιπροσωπεία Ομοσπονδίας γονέων, παιδιών που υποσιτίζονται και εκπρόσωποι από πέντε ΕΛΜΕ συναντήθηκαν σήμερα, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκο Βούτση ζητώντας την ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης για την παροχή γευμάτων στα ολοήμερα σχολεία, κάλυψη των εμβολιασμών και των ιατροφαρμακευτικών αναγκών αυτών των παιδιών, αλλά και επίλυση του ζητήματος που προέκυψε για τη μεταφορά των μαθητών.

Μετά την συνάντηση, ο υπουργός ανέφερε ότι αρκετοί δήμοι κάνουν εξαιρετική δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά, προλαμβάνοντας και ενισχύοντας δύσκολες καταστάσεις σε συνεργασία με τις δομές αλληλεγγύης.

«Υπάρχει ένας στρατός εθελοντών ο οποίος κράτησε όρθια τη χώρα. Αυτούς τους τιμούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται άμεσες παρεμβάσεις στα σχολεία για την επίλυση αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος διότι «αποτελεί το πεδίο στο οποίο θα δοκιμασθεί η κυβέρνηση».

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση του Σχεδίου Νόμου για τη μεταφορά των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.