Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σε ανάκληση των αδειών για τις Σκουριές προχωρά η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε επανεξέταση οι άδειες.

Tην πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος να ανακαλέσει τις άδειες που έχουν δοθεί στην Eldorado Gold για την κατασκευή εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές ανακοίνωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ. Τσιρώνης σε ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους. Στόχος της ανάκλησης είναι όπως τόνισε ο κ. Τσιρώνης να επανεξεταστούν οι άδειες.

Μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων της αδειοδοτικής διαδικασίας όλες οι εργασίες που συνδέονται με την κατασκευή θα σταματήσουν.

Αναφορικά με τους όρους δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού και ορισμένων άλλων έργων στις Σκουριές, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι με διάταξη στον ν. 4280/2014 που αφορούσε τα μεταλλεία, αφαιρέθηκαν κάποια βήματα, ώστε η έγκριση δραστηριότητας να αποτελεί και έγκριση όρων δόμησης. Σε αυτό, όπως είπε ο υπουργός, δόθηκε η ερμηνεία ότι δεν χρειάζονται όροι δόμησης.

«Όμως αυτή η ερμηνεία δεν βρίσκει σύμφωνη τη νομική υπηρεσία του υπουργείου, η οποία θεωρεί ότι στην έγκριση δραστηριότητας έπρεπε να περιλαμβάνονται και οι όροι δόμησης», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι για το υπουργείο δεν υπάρχουν όροι δόμησης.

Διευκρινιστική δήλωση Τσιρώνη

«Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα, αναφέρει σε διευκρινιστική δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Τσιρώνης, καθώς σήμερα υπήρξαν δημοσιεύματα που του απέδιδαν τη φράση "δεν σταματά η εξόρυξη στις Σκουριές".

«Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν» προσθέτει ο υπουργός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.