Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σταθερή η υγεία του Τσάβες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Τσάβες, σύμφωνα με την τελευταία κυβερνητική ενημέρωση. Ο 58χρονος πρόεδρος ακολουθεί αυστηρά τις ιατρικές οδηγίες και έχει "διαταχθεί" να είναι σε απόλυτη ξεκούραση.

Σε σταθερή κατάσταση είναι η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, μετά την θεραπευτική αγωγή για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την λοίμωξη του αναπνευστικού, από την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε πριν από μία εβδομάδα για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος.

«Η γενική κατάσταση του προέδρου είναι σταθερή, αφού διαγνώστηκε λοίμωξη του αναπνευστικού την οποία η ιατρική ομάδα αντιμετώπισε αμέσως», είπε ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιλέγκας, στην τελευταία ενημέρωση για τη υγεία του Τσάβες.

Ο Βιλέγκας είπε ότι ο σοσιαλιστής ηγέτης της Βενεζουέλας, ο οποίος είναι στην Κούβα, ακολουθεί αυστηρά τις ιατρικές οδηγίες και έχει "διαταχθεί" να είναι σε απόλυτη ξεκούραση.

Ο 58χρονος Τσάβες, μάχεται για να ξεπεράσει και αυτή την χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο, από τον οποίο διαγνώσθηκε ότι πάσχει για πρώτη φορά στα μέσα του 2011.

Αν και οι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας είναι αισιόδοξοι για τις πιθανότητας αποκατάστασης της υγείας του προέδρου, οι φήμες ανθούν ότι μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθεί από την εξουσία, ή ακόμη και να μην επιβιώσει.

Ήδη ο Τσάβες πριν από την αναχώρηση του για την Κούβα, ονόμασε τον προτεινόμενο από τον ίδιο διάδοχο του και προέτρεψε τους πολίτες να ψηφίσουν γι’ αυτόν, αν διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές. Υπό ομαλές συνθήκες η νέα θητεία του Ούγκο Τσάβες ξεκινά στις 10 Ιανουαρίου.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.