Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μάθε παιδί μου ίντερνετ...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιστατικά ψηφιακής παρενόχλησης, διακωμώδησης ή συκοφαντικής δυσφήμησης ανηλίκων ή ακόμα και εκπαιδευτικών μέσω κινητού, Facebook ή άλλου ιστοχώρου, έχουν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας τέσσερις στους δέκα δασκάλους και καθηγητές.

Οπως υπολογίζεται, μάλιστα, βάσει και άλλων πρόσφατων ερευνών, το ποσοστό των μαθητών που έχει παρενοχληθεί υπερβαίνει το 30%.

Τα κρούσματα αφορούν συνήθως παραποιημένες φωτογραφίες, άσχημα σχόλια, κλοπή προφίλ και παρατηρούνται είτε από μαθητές προς μαθητές είτε από μαθητές προς δασκάλους.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών στη νέα έρευνα του Δικτύου Safer Internet, που ανακοινώθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας της 13χρονης από τα Σπάτα, η οποία είχε φύγει από το σπίτι της ύστερα από τη διαδικτυακή γνωριμία της με 23χρονο Αλβανό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 831 εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες, οι ανήλικοι χρήστες του Διαδικτύου έχουν άγνοια των κανόνων συμπεριφοράς, των δικαιωμάτων τους αλλά και των υποχρεώσεών τους στον ψηφιακό κόσμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.