Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Αναβάλλονται οι απολύσεις στο δημόσιο λόγω τουριστικής περιόδου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Spiegel: Τρομάζουν την κυβέρνηση νέες κοινωνικές εντάσεις
.
Στην επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει την τρόικα να της παραχωρήσει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση των απολύσεων στο δημόσιο αναφέρεται δημοσίευμα του Spiegel, μπροστά στην ανησυχία της κυβέρνησης για νέες πορείες και διαδηλώσεις.

«Η κυβέρνηση φοβάται μεγάλες ζημιές για τον σημαντικό κλάδο του τουρισμού, εάν οι διαδηλώσεις και οι κοινωνικές ταραχές κυριαρχήσουν στους μήνες του καλοκαιριού. Η Ελλάδα αναμένει μια χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό της: 17 εκατομμύρια τουρίστες αναμένονται στην Ελλάδα φέτος, εκ των οποίων 2,5 εκατομμύρια από τη Γερμανία. Πρόκειται για έναν αριθμό-ρεκόρ. Μια επιτυχής τουριστική σεζόν θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία που για έκτη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε ύφεση», αναφέρεται στο Spiegel όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τους φόβους της τρόικα αναφορικά με τον μεταρρυθμιστικό ζήλο της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι όλες οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μέσα στο 2013. Ταυτοχρόνως θα επιμείνει ότι το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για υποδαύλιση κοινωνικών εντάσεων. Η ανταπόκριση καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη στο θέμα της επιδιωκόμενης αναβολής αναφορικά με την περικοπή θέσεων εργασίας και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου πιστεύουν ότι επειδή ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων στο Βερολίνο θα επιδείξει υποχωρητικότητα, καθώς δεν επιθυμεί διενέξεις με την κυβέρνηση της Αθήνας πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.