Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδα 2.500 γυναικών έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι έφτιαξαν αφότου συγκεντρώθηκαν μέσω Facebook.

Περίπου 2.500 γυναίκες οι οποίες ήταν μέλη της ομάδας του Facebook «Mother India's Crochet Queens» κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη πλεκτή κουβέρτα φτιαγμένη με βελονάκι, σύμφωνα με το Mashable, στις 31 Ιανουαρίου. Η κουβέρτα που φτιάχτηκε ήταν περίπου 11.148 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος, ίση δηλαδή περίπου με 1,5 γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συνολικά 2.472 γυναίκες έπλεξαν τις κουβέρτες και συναντήθηκαν για να τις ενώσουν. Οι γυναίκες που συμμετείχαν δεν ήταν μόνο από την Ινδία, αλλά από συνολικά 14 χώρες και όσες δεν κατάφεραν να φτάσουν οι ίδιες στο σημείο τις έστειλαν για να συμπληρωθεί η μεγάλη κουβέρτα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πλέξιμο ήταν από μόλις 6 ετών (βέβαια με τη βοήθεια της μητέρας τους) έως 85 ετών και είχαν επικοινωνία μέσω του Facebook και του WhatsApp, ενώ συγκεντρώθηκαν και ανά ομάδες για να ολοκληρώσουν το έργο τους και να σπάσουν το ρεκόρ.

Μάλιστα η καθεμιά δεν έφτιαξε μόνο μία κουβέρτα, αλλά συνολικά ένωσαν 8.034 κουβέρτες με το αποτέλεσμα να είναι πολύ εντυπωσιακό ειδικά από ψηλά. Άλλες έφτιαξαν ένα παραδοσιακό τετράγωνο σχέδιο και άλλες πιο μοντέρνα και σύγχρονα. Οι κουβέρτες συγκεντρώθηκαν από τις ίδιες ή στάλθηκαν από όσες ήταν μακριά και μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην πόλη Chennai της Ινδίας όπου συρράφθηκαν και έγιναν μία ενιαία.

Το πιο συγκινητικό και ευχάριστο βέβαια έγινε αργότερα και αφού κατέκτησαν το ρεκόρ. Οι γυναίκες «αποσυναρμολόγησαν» τα κομμάτια που είχαν ράψει και δώρισαν τις επιμέρους κουβέρτες σε άπορους δίνοντας κάτι πραγματικά χρήσιμο σε όσους το είχαν ανάγκη. Το προηγούμενο ρεκόρ (το οποίο απέχει βέβαια κατά πολύ από αυτό) κατείχε μια ομάδα από τη Νότια Αφρική που είχε καταφέρει να φτιάξει μια κουβέρτα 3.377 τετραγωνικών μέτρων.

Δείτε τις φωτογραφίες από το κατόρθωμα των γυναικών και το ρεκόρ τους...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.