Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ισόβια σε 77χρονο ανάπηρο στις ΗΠΑ που καλλιεργούσε κάνναβη για προσωπική χρήση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο ανώτατο δικαστήριο προσέφυγε ο ηλικιωμένος - Σήμερα η απόφαση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καλείται να αποφασίσει σήμερα αν θα εξετάσει την περίπτωση ενός υπερήλικα που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή είχε φυτέψει στο σπίτι του μερικά φυτά ινδικής κάνναβης για προσωπική του χρήση, προκειμένου να κατευνάσει τους χρόνιους πόνους από τους οποίους υπέφερε.

Ο Λι Μπρούκερ, που γεννήθηκε το 1939, θα περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη φυλακή εξαιτίας της πολύ αυστηρής νομοθεσίας που εφαρμόζεται στην Πολιτεία της Αλαμπάμα. Αφού απορρίφθηκαν όλες οι εφέσεις και οι προσφυγές του στις πολιτειακές αρχές, εναποθέτει πλέον όλες τις ελπίδες του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο ανάπηρος βετεράνος στρατιώτης φύτεψε 36 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στον κήπο πίσω από το σπίτι του γιου του, στην πόλη Ντόθαν όπου κατοικούσε. Τον Ιούλιο του 2011 αστυνομικοί που ερευνούσαν την κλοπή μιας μηχανής εντόπισαν κατά τύχη το «φυτώριο» του Μπρούκερ.

Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, ένα πρόσωπο που έχει ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν για κάποια συγκεκριμένα αδικήματα τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εάν έχει στην κατοχή του περισσότερες από 2,2 λίβρες κάνναβης (περίπου 1 κιλό), ακόμη και αν δεν σκοπεύει να την εμπορευτεί.

Πριν από 25 χρόνια ο Λι Μπρούκερ είχε καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία σε κάθειρξη 10 ετών. Το βάρος των δενδρυλλίων του, μαζί με τους κορμούς και τα κοτσάνια, έφτανε τις 2,8 λίβρες. Έτσι, του επιβλήθηκε αυτομάτως η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.