Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Υπογράφουν 150 χώρες για την κλιματική αλλαγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επίσημη τελετή έχει οριστεί στις 22 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον 150 χώρες έχουν δεσμευτεί ότι θα υπογράψουν στη Νέα Υόρκη τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η πρόεδρος της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP 21).

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί ότι θα υπογράψουν τη συμφωνία 147 χώρες. Στην επίσημη τελετή υπογραφής που θα διεξαχθεί στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη στις 22 Απριλίου αναμένεται ότι θα δώσουν το παρόν περίπου 50 ηγέτες κρατών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα θα περιοδεύει στη Σαουδική Αραβία και την Ευρώπη και δεν θα παραστεί στην τελετή υπογραφής.

Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 55 από τα συμβαλλόμενα μέρη της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή τα οποία θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Ρουαγιάλ σημείωσε επίσης ότι η τελετή υπογραφής θα αποτελέσει επίσης μια ευκαιρία ώστε να γίνει μια «ισχυρή δήλωση» για το θέμα της τιμής του άνθρακα, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να οριστεί μια τιμή «υψηλή, σταθερή και προβλέψιμη» σε διεθνές επίπεδο με στόχο να ευνοηθούν οι επενδύσεις στις «καθαρές» ενεργειακές πηγές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.