Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Οι άστεγοι της «Πόλης των Αγγέλων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στο ποτάμι του Λος Άντζελες.

Ζώντας στη σκιά της, παγκοσμίου φήμης, επιγραφής του Χόλιγουντ, περίπου 44.000 άνθρωποι επιβιώνουν χωρίς ένα κανονικό σπίτι. Πολλοί κοιμούνται σε αυτοκίνητα, σκηνές ή σε πρόχειρα παραπήγματα.

Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Αστέγων του Λος Άντζελες ο πληθυσμός που ζει σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης κι ένα κανονικό κατάλυμα, έχει αυξηθεί κατά 20%. Οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητούν 100 εκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Πολλοί από τους άστεγους ζουν στις όχθες του ποταμού του Λος Άντζελες ο οποίος ρέει από το San Fernando Valley στο Long Beach, σε απόσταση περίπου 77 χιλιομέτρων.

Μεγάλη μερίδα αστέγων κρύβεται κάτω από γέφυρες ή κοιμάται κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών. Εκτιμάται ότι περίπου 800 άτομα κοιμούνται στις κοίτες των ποταμών ή σε άλλα σημεία, ευρισκόμενοι σε κίνδυνο όταν υπάρχουν πλημμύρες από τις καταιγίδες.

Πριν από λίγο καιρό, οι αρχές ανακοίνωσαν ένα 10ετές σχέδιο που εγκρίθηκε με φιλόδοξο στόχο τον τερματισμό του αυξανόμενου προβλήματος των αστέγων του Λος Άντζελες και περιλαμβάνει την πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών, προσφέροντας ακόμη στέγη με την κατασκευή κατάλληλων και μόνιμων κατοικιών όπου θα μπορούν να μείνουν οι άνθρωποι που τώρα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Επιπλέον, έχει συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθούν 100 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πολλών ετών (42 εκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους 12 μήνες) για τη στέγαση των ανθρώπων. Τα σχέδια για τη χρηματοδότηση αυτών των πρωτοβουλιών αναμένεται να εγκριθούν σύντομα, με τις αρχές του Λος Άντζελες να έχουν προγραμματίσει την ψήφιση του προϋπολογισμού μέσα στον Απρίλιο.

Από το 2013 έως το 2015 ο αριθμός των άστεγων στο Λος Άντζελες αυξήθηκε κατά 12,4% με το ποσοστό αυτών που ζουν στο δρόμο ή σε αυτοκίνητα να είναι 85%, σύμφωνα με εκπροσώπους των υπηρεσιών για τους άστεγους στο Λος Άντζελες. Ο φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη Daily Mail δίνουν μια εικόνα των συνθηκών και του τρόπου ζωής των χιλιάδων άστεγων ανθρώπων στην «Πόλη των Αγγέλων».






































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.