Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

«Με απόλυτα διαφανή τρόπο οι προσλήψεις στις ΜΕΘ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων, καλεί το Υπ. Υγείας.

Με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο έγινε η επιλογή γιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τονίζει το υπουργείο Υγείας και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλες οι ενέργειες έγιναν προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας, που επέλεξε να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Παρ’ ότι στο παρελθόν το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τηρούσε καμία διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις, το υπουργείο επέμεινε η κατανομή των θέσεων στις αντίστοιχες μονάδες να γίνει με ορθολογικό τρόπο και με τη συνδρομή της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, όπως επίσης η διαδικασία επιλογής να γίνει με μοριοδότηση των υποψηφίων βάσει κριτηρίων ΑΣΕΠ. Στην συνέχεια -και παρ’ ότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες- το υπουργείο Υγείας σε δειγματοληπτικό έλεγχο της μοριοδότησης των γιατρών που είχε γίνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσε λάθη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Για παράδειγμα είχε υπολογιστεί κακώς, ως γενική προϋπηρεσία ο χρόνος για την απόκτηση της ειδικότητας, προϋπηρεσία σε ΜΕΘ που δεν αποδεικνυόταν από πουθενά ή είχαν προσμετρηθεί ανύπαρκτοι μεταπτυχιακοί τίτλοι. Με στόχο την γρήγορη, αλλά και διαφανή ολοκλήρωση της διαδικασίας, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε επανέλεγχο όλων των φακέλων των υποψηφίων προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η μοριοδότηση θα είναι απολύτως σύμφωνη με τα δημοσιευθέντα στην προκήρυξη κριτήρια» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείου Υγείας.

Τέλος, τονίζει ότι εκείνοι που σήμερα καταγγέλλουν για «παρέμβαση» είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν διαχρονικά και συνεχίζουν να προσφέρουν πολιτική ασυλία σε ένα αποδεδειγμένα αδιαφανές, πελατειακό και διαπλεκόμενο με συμφέροντα καθεστώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που αυτή την περίοδο προωθείται η εξυγίανσή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.