Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Καταγράφονται από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές στον Έβρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάτω από το όριο συναγερμού η στάθμη των υδάτων.

Συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στον Έβρο. Σύμφωνα με τις αρχές, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και γεωπόνοι που διέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών και ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Εν τω μεταξύ ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή μπρος στο ενδεχόμενο νέας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού στο Πύθιο η στάθμη των νερών του ποταμού έπεσε στο 5,50 μ. με όριο συναγερμού τα 5,70. Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη παραμένει σταθερά στα 7 μέτρα αλλά με τάσεις μείωσης, όπως επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από την αύξηση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.